INSPIRATION - INTERIOR

allra finaste mini empire.

Photography: Åsa Liffner for Mini Empire
Här kommer lite sköna tips inför morgondagens mässa. Själv ligger jag i superpepp för att hinna med det tidigaste morgontåget för att vara i tid till pressvisningen. Känns som om man inte riktigt är i fas ännu för tidiga morgnar.
 
Men Formex-tips var det. Jenny von Döbeln och allra käraste Mini Empire har gjort det igen. För precis ett halvår sedan lanserades hennes fantastiska produkter på Formex och därimellan har det varit ett fint samarbete med Bookbinders Design. Och nu är det dags för nästa samarbete. Och jag är redan kär. Tillsammans med
kompisen och illustratörskollegan Veronica Ballart Lilja lanserar nu Mini Empire en ny kollektion som innehåller keramik, posters och vykort.


Veronica Ballart Lilja är modeillustratör och bosatt i Barcelona. Och nu har man alltså blandat de båda formgivarnas illustrationer på olika produkter. Jag gillar att motiven är en blandning av fantasi och realism. I ett stilsäkert uttryck som kännetecknar Mini Empires andra produkter.

Superfina krukor, jag kan verkligen se vinterns färska kryddor i de där. Men jag vill även ha dem som fruktskålar, pennburkar och samla-småsaker-burkar. Och den höga, som vas full med kvistar.

Att de båda formgivarna är förtjusta i fåglar förstår man verkligen. Och jag kan inte få nog av den lilla ugglan där i mitten. Söt…
Och den här är ju bara helt underbar.
Jenny och Veronica ställer ut på Young designers, monter B12:48. Just den delen av Formex brukar alltid vara min absoluta favoritplats. Det är liksom där det händer.
Hoppas vi ses imorgon förresten, säg hej!!

No Comments

Leave a Reply