GATHERINGS - WEDDING

min systers bröllop del 2.

När jag vaknade på själva bröllopsmorgonen var hela köket fullt. Med listor, listor och åter listor. Eftersom det skulle komma lyxig hjälp framåt dagen så var det såklart ett måste. Hjälp är annars ett måste för alla bröllop och fester om man själv vill kunna vara med, åtminstone på riktigt. Självklart kan tyckas, men lätt att glömma.

 
Vi hade turen att ha en väldigt bra Camilla till hands plus två yngre perfekta hjälpredor. Plus en kock, som förvisso snart ska börja på DI och självaste skådespelareutbildningen (så grymt så man svimmar), men som  på något vis inte är en sämre kock för det. Han putsade alldeles strålande det sista inför grillmiddagen som han senare höll i. Och där fanns faktiskt även en kille som plåtade. Det var ett absolut måste annars hade jag inte varit med på det där riktiga viset.


 
Så allt, från kuddar till porslin var förberett med listor och små lappar.

 

Lampan som skulle upp ovanför sofforna kom aldrig upp för precis då kom spöregnet. Annars är lampor i trädgården alldeles fantastiskt mysigt. Förlängningskablar att gömma i gräset och rätta utomhussladdar så funkar vilken gammal lampskärm som helst.
Annars hade vi fyllt trädgården med lampslingor från Granit och solcellslampor från Ikea i utkanterna. Och när skymningen kom så tände vi ljus i små lyktor i alla träd.

 

Varenda kudde, vas och täcke var testplacerat dagen innan. Allt för att underlätta för hjälpredorna.


Filtar, filtar är alltid bästa trädgårdsmyset. Låna ihop så många det bara går.


Och samma med uppläggningsfat. Låna ihop en brokig samling om ni inte har själva. Ju brokigare desto bättre tycker jag.


Presenten från oss hamnade i en gammal plåtburk. Utan kort, det var ju just snyggt. Men dessvärre insåg jag 18.20 på fredagskvällen att själva burken låg kvar i HM´s  provhytt. Och HM här stänger liksom 18. Men det ordnade sig.


Barnens skål var hallonsoda utan etikett och extra långa sugrör och popcorn i snyggpåsar. Och recept på mingelsnittar kommer en annan
dag. De där hårda bröden som skymtar var väldans grymma.


Vid själva vigselhörnet av trädgården hade vi dekorerat med en massa pompomsgirlanger. I puder, ljus puder, natur och vanilj. Jag var faktiskt alldeles säker på att regnet skulle få pomsen att se allmänt trista ut så vi vågade inte sätta upp dem förren på morgonen. Fast såhär i efterhand och massor med regndroppar senare så inser jag att de är rätt fina fortfarande. Lite vissna men ändå fina. Så man kan absolut hänga upp dem dagen innan med ro.

Livs feststass. Kjol och skärp från HM.

13 Comments

 • Lina

  Alltså Sofia, detta är det finaste jag sett. Känns som jag skrivit det till just dig innan. Trälådorna, popmpomsen uppläggningsfaten, läskflaskorna, lapparna och kuddarna. Det kan inte bli finare. På något vis. Jag älskar bilderna. Och din bokhylla med alla tidningar så snyggt lite slarvigt härligt ordningssamt uppradade. Och pinnstolarna. Det finns inget finare än detta. Jag fattar inte hur fint jag tycker det är. Nu ska jag titta igen. Alltså dessa trälådor. Loppis eller?

 • PERNILLA

  det här kan inte bli annat än hur fint som helst!!…

  och den röda burken …tvillingen till den står på på vårt land med kaffe…Den ska få symbolisera kärlek för mig nu …*skrattar

  Kram duktiga du !!

  Pernilla på Piazzan

 • tina

  Tack för att du delar med dig av allt pyssel innan och under din systers bröllop, mycket inspirerande vill bara läsa mer och mer och mer.

 • Sofia/ Kreativ inredning

  Åh det verkar ha varit ett fantastiskt mysigt och fint bröllop- så skulle jag också vilja ha det! Synd att man inte har hus och trädgård bara.. eller en pysslig syster som man tryggt kan överlåta allt till:-) Underbar inspiration!

  Kram
  Sofia/ Kreativ inredning

 • Anonym

  Hey! Someone in my Myspace group shared this site with us so I came to check it out.
  I'm definitely loving the information. I'm bookmarking and will
  be tweeting this to my followers! Superb blog and
  brilliant design and style.

  my homepage: Michael Kors Factory Outlet

 • Anonym

  Thanks for your personal marvelous posting!
  I actually enjoyed reading it, you can be a great author.I will make
  certain to bookmark your blog and will often come back someday.

  I want to encourage you to ultimately continue your great writing, have a nice evening!

  Also visit my homepage :: Cheap Retro Jordans 6

 • Brölle

  Snälla snälla Mokkasin, kan du inte utveckla denna bröllopskategori? Jag planerar och drömmer just nu, och här är det hemma/trädgård som gäller pga ekonomin och för att jag inte har lust att lägga typ hundratusen på en kväll… skulle du kunna visa lite mer bilder, maten, hur man tänkte, brudparet…. etc etc. Det här bröllopet är verkligen DRÖMMEN för mig alltså….

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *