WORKSHOP - HIDDEN PLACES

Hidden Places – workshop. Hur och var ?!

Så otroligt roligt att så många redan har hört av sig om vår workshop Hidden Places. Ännu finns några platser kvar och all information hittas här. Tänkte att ni skulle få veta lite om vad som snurrar i huvudet just nu och om platsen där vi håller Hidden Places Nr 1.

Matilda & Nathalie har ju tidigare besökt detta ställe som alltså ligger i Västerås. Det är enkelt att ta sig till och för att göra det enkelt för deltagarna kommer första timmen vara som ett slags kaffemingel innan frukost och skarp tid.

Jag for dit en dag med dem och snurrade runt bland  missionshus och tallar. Men just den här dagen kom också en herrgård påtal. Som utav en händelse. Det visade sig att byggnaden inte varit öppen för allmänheten särskilt ofta.

Men efter två steg innanför tröskeln visste vi att det var här vi skulle vara, den allra första workshopen. Vi har som sagt en lista på ställen att dela med oss av men då mars fortfarande inte har värmt upp världen bör vi åtminstone ha tak över huvudet. Och en värmefläkt eller två.

Ni som följer mig vet ju att mina absoluta favorit-locations är dem som saknar fönster, alltså glas. Det får gärna damma och vara hur skevt som helst. Ju mer vindpinat desto bättre. Och jag lovar er att under den tid av året då ni slipper ha trippla underställ ska vi ta er till den här typen av hus också. Men trots att vi kommer råda er till varma kläder och mössa under denna workshop så är det inte snö på golvet i alla fall.

Men det fina i kråksången är att ni kommer få uppleva lite både och. Vi var ju såklart tvungna att fråga om vad som fanns på övervåningen, det är sådant man gör. Och där hittade vi den mest perfekta vind. Som vi knappt kan vänta tills vi får blåsa liv i.

För det är exakt så, som är det väldigt fina. Kärlek på rätt ställe och man får tusenfalt tillbaka. Det finns inte mycket som slår röjet, sopandet och att sedan plocka in det man tycker är lite magiskt. Jag är ju övertygad om hus har själ och att det sitter i väggarna. Det tror man såklart vad man vill om men det blir tydligt att husen och platserna mår extra bra såhär. Åtminstone i min fantasi, det får räcka.

Så lite röj kommer behövas. Inte bara en gredelin dam.

Det första passet på workshopen heter It´s a whimsical world! Det passar fint tänker jag. Och så var det där med rekvisitan. Hur ska man tänka, var ska man lägga tiden, finns det några genvägar. Om man måste ”gräva där man står” hur ska man tänka då. Är det tex möjligt att få parisisk industrikänsla av 70-talig furu. Och hur var det med remake? Såklart delas det DIY, märkligt vore väl annars!

Hela huset är fullt av tapeter. En ständigt sinande inspiration.

Både de avflagnade och alldeles trasiga.

Men måste man lyckas med värsta vintagefyndet för att få magiska rum?

Jag vet inte hur många kakelugnar jag räknade till.

Bara i bitarna från de kakelugnar som inte längre existerade fanns en rad av drömstilleben.

Rekvisitaförråd var det. Vi lovar att släpa med så mycket vi kan. De där som inte finns i var mans förråd. För man ska ju ha lite tur i rekvisitaletandet också. Vi tänker att ni ska ha möjlighet att skapa en dynamisk och unik bildbank, om än bara under några timmar. Både i hela miljöer men också som stilleben. Vi lovar att grunden blir unik.

Det finns inte bara tallar, missonshus och herrgårdar på Vallby. En hel massa hus faktiskt.

Som ett förråd i sig. Ett tjusigt.

Just det här huset är varken glömt eller gömt men väldigt vackert.

Som hur mycket inspiration kan inte hitta i en sådan här manick?

Harsvansar som sudd, då rös jag.

Lärarinnans bostad. Ogift var hon tvungen att vara med. Med snökristaller vid 11-kaffet.

Vad föder stämningar, vad triggar igång fantasin, vad är det som gör att brokighet inte blir en enda röra… Varför föredrar vi naturligt ljus och vad har för trick när solen skiner för hårt eller när mörkret kommer redan vid lunch. Hur gör vi miljöer sagolika på plats utan att lägga till en massa senare i en bild.

Vi kommer inte släpa backdrops men vi sådana här ställen har liksom hundra backdrops av sig själv. Lovar att vi kan gå från lugnaste till mönstermaxat.

Färger och favoritkombinationer.

Dagens andra pass heter Spring gathering.

Att bara fylla platsen med liv kommer sätta fart på all inspiration per automatik. Lite blomsteraffärslek kan vi absolut kosta på oss.

Och att fylla ett och annat hörnskåp.

Eftersom detta är museimiljö känner vi oss lyxigt privilegierade. Lyllos oss liksom. Och ni som kommer med oss!

Och som om det här stället hade något slut. Tror inte det…

Collage 1-4 private, 5-7 my Pinterest, 8-9 Babes in Boyland.

Follow me on BLOGLOVIN & INSTAGRAM

4 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *