INSPIRATION - CHRISTMAS,  INSPIRATION - KIDSROOM

Åh mitt favoritmönster på tapet och barnrumstips!


Tänkte egentligen tapettipsa. Men lite barnrum på köpet. När det kommer till barnrum har jag ju alltid velat uppmuntra till att tänka lite annorlunda och inreda långsiktigt. Jag tror nämligen att barnrummet är hemmets värsta slit och slängrum. Man kan få till känslan av barnets eget universum utan att prompt fastna i typiskt barnmöblemang, vilket oftast är en kortsiktig lösning eftersom det går undan i växandet. Kanske kan man tänka sig att göra remake på vintage som bordet här. Och våga blanda, loppis och klassiker. Jag tror man ska våga investera i dyrare möbler  som kommer kunna hänga med dit barn även i vuxen ålder. Ett exempel i det här rummet är Pialampan, vem tröttnar på den liksom. Måla och ändra och låt små personliga detaljer sätta stämningen än att gå loss på hela möblemang. Och precis som med vilken annan inredning som helst – ett rum byggs inte på en dag. Låt det ta tid, spara eller vänta in det rätta.

Nu kommer tapettipset! I vaggan bäddade vi ett av de vackraste bäddtextilier som dykt upp de senaste åren, Fauna från Garbo & Friends.

Och nu till nyheten. Nu finns detta magiska mönster som tapet tillsammans med mönstrena Mares och Bows. Kollektionen heter Tiny Heroes och görs av Photowall. Så fantastiska väggar det skulle bli!

Naturvaggan är från Little Hedonist.  Och de där stjärnorna, de gjorde min man. Funderar strakt på om vi kan göra en tutorial på dem…

Jag målade det här rummet med kalkfärg från Jotun. Kalkfärg blir så fint och ger verkligen ett lugn. Lite samma sak som med tapet, att det blir ombonat på direkten. Till och med utan möbler. Ytan är matt och intrycket blir rått och naturligt. Egentligen finns det inga regler när du ska måla med kalkfärg, men här är några tips som kan vara bra att ha med sig.

  • Använd stor och bred pensel.
  • Snåla inte med färgen på penseln.
  • Rör om då och då i färgburken, den är tjock och sjunker lätt till botten.
  • Jobba in färgen ordentligt genom att svepa med långa penseldrag från sida till sida.
  • Det ser ojämnt och mörkt ut innan det torkar, exakt så ska det vara.

Vi valde Grå harmoni från Jotun. Det är en naturligt grå färg som påminner om betong.
Och jag tycker fortfarande, tusen kopior efter, att originalet Be Kind från Secret Holiday är absolut finast. Korg från Afroart. Och kamera från bästa Fanny & Alexander.

Gillar att göra om skåp till tittskåp om än för en liten stund. Littlephant´s barnsortiment är fint.

Gullig servis.

Nästan alla bord kan bli små bord som passar ditt barns ålder. Genom att enkelt såga av benet så har du den höjd du önskar. Tänk bara på att ibland kan det vara tjusigare att lossa benen och såga upptill istället för tvärtom. Pelarbord är extra smarta då det ju bara är ett ben. Bordet är målat i Jotun Supreme Finish, kulörkod 5081 med namnet Fabrik 2403-B03G, matt.
Skåpet är målat i Jotun lady Supreme finish, kulörkod S1505-Y50R, matt. Bokstäverna är härifrån. Och ett par gjorda vi visst själva.

Nu har ju inte Svensk tenn släppt sitt julsortiment ännu men jag måste tipsa i förväg om de fina önsketräden som kommer finnas även i år. Och dess underbara hängen. Minns ni dem från förra året?  Min tanke med just dessa hängen och önsketrädet är att barnen ska få samla lite på just vackra julhägnen. Få ett par varje jul liksom och spara i som vita skokartonger. Till en annan tid.

Förra året tog träden slut snabbt och hängena med, helt enkelt för att de är handgjorda och inte finns i mängder. Hörde med Svensk Tenn idag och julen där öppnar 15 november vilket jag tyckte lät sunt då hela stan svämmar över utav tomtar och glitter, helt i masskonsumtionens grepp. Får magont utav sådant. Därför blir jag glad att någon vågar vänta lite. Svensk Tenn tipsade också om lite nyheter bland önskningarna eller önskehängena, de är verkligen som smycken i sig.
 

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *