OUR WEEKEND DIARY

our weekend diary

MX8A9385

Alltså, vem bestämde att maj skulle vara galen. Borde det inte varit precis tvärtom. Vem i hela världen, skulle inte välja att ligga under körsbärsträden mest hela dagarna? Nämen, nej det går ju inte. Det ska vara bokslut, tusen avslutningar och lika många uppvisningar, skolstress för kidsen, sjuttiotusen deadlines. Nu överdrev jag jättemycket men det förstod ni ju, fast maj är ju inte nådig. Och jag får en lätt klump i magen när jag inser att jag ska iväg och yoga en vecka i Spanien. Mitt i allihopa! En vecka liksom. Det är ju typ en evighet. Hur korkat tänkt var inte det. Å andra sidan kanske det är det smartaste draget ever när man väl kommer dit. Men så här innan… I alla fall kan man ju alltid starta upp en och annan ny rabatt, för att rensa tankarna.

MX8A9396 Nomi och jag planterade en kryddkruka. Egentligen har vi redan kryddor i pallkragar men det är vackert att samla i kruka tycker jag, sedan är det ju lätt att masskonsumera under sommarhalvåret. MX8A9333 Jag och Kristo har helt olika syn på det här med plantering. I smyg önskar jag att jag var mer som honom. Det skulle aldrig falla honom in att köpa färdiga plantor. Allt ska gro från minsta lilla frö, annars får det vara. Jag tror nog inte på min förmåga här, så därför tar jag det säkra före det andra. Kolla hans potatisar från förra året. 

MX8A9336

Det är ju lätt att förstå att man tvekar. Det är ju helt magiskt att något kan komma ur det där pyttelilla.

MX8A9400 Är väldigt förtjust i krukorna från Bergs Potter som vi har på Mokkasin. Inte bara för att de är så vackra och såklart handgjorda. I Toscana av alla ställen. Företaget som ägs av två familjer, har total fokus på hållbarhet. Självklart är alla som jobbar där, likväl som i Danmark och Italien, anställda utefter de allra bästa förhållanden. Högsta kvalitet av lera används utan giftiga eller skadliga tillsatser. Känns ju hur viktigt som helst när det kommer till krukor som man ska odla något växande och livfullt i. Man jobbar aktivt för att förkorta transporter och minimera bränsle. Man undviker all typ av resursslöseri. Och alla produkter är eko-märkta så långt det bara är möjligt.

MX8A9406 Vi drack citronvatten och lyssande jättemycket på Laleh för att Nomi tycker att hon är bäst i världen. Och coolast dessutom. Högst på önskelistan till 9-årsdagen i helgen står en träff med Laleh och en likadan garderob. Tänk vilken grej, 1 dag Laleh tack!

MX8A9417

Fattar inte att sommaren kom.

MX8A9422 Vi planterade i alla fall lite Rosenskära och Dahlia i krukor. Och kryddor då. Sedan bestämde jag mig att det var dags för att göra om en sak som vi faktiskt tog bort när vi flyttade till huset. I alla äppel och päronträd var det rosor planterade och klematis. Så när själva trädblommorna blommat klart tog de andra blommorna vid. Som en hel evighetsblommande trädgård. Hur vackert som helst men med trädklättrande barn så är det mer vackert än skoj. Så vi flyttade dem. Men nu ska päronträdet få en klematis planterad bredvid. Och sedan köpte jag dessutom en Sommer Snow. Var liksom tvungen att följa mina blomsterönskningar från det här inlägget. Nu har jag tänkt att den ska växa över vårt tak och runtom. Men just denna Klematis ska tydligen inte planteras i kruka pågrund av det gigantiska rotsystemet så nu måste vi göra ett planeringshål i vårt trädäck. Det var ju inte helt planerat men löser sig säkert.

MX8A9470Här var en sandlåda. Jättefint, om jag får säga det själv, att göra sandlådor såhär. Vi samlade jättestenar och grävde ett megahål. Barnen har lekt jättemycket med sand men sedan ett år tillbaka har det minskat. Så nu får det bli en rabatt. Här ska det planteras pioner, höstanemoner, trädgårdsruta, stjärnflocka och vallmo. Otippat nog slog jag till på brudslöja. Mest bara för barndomsminnena. Vi hade en jättestor brudslöja vid Norrdal, mina föräldrars torp, när jag var liten. Varje år tyckte jag det var magiskt att den kunde växa sig så enorm. Sedan är det vackert i buketter också.

MX8A9438

Kvalitetssäkrade krukor.

MX8A9492-2

Det är ju väldigt lyckosamt att plantera under körsbärsträd såhär års.

MX8A9495Hela alltet är ju mest lyckosamt om man nu bortser från själva maj-kaoset.

 

6 Comments

 • sa-fint-jag-vill

  Helt ljuvliga bilder Sofia. Och att yoga en vecka i Spanien låter ju helt underbart! Kanske precis vad som behövs under kaotiska maj…

  • mokkasin

   Tack snälla Weronica! Gränsfors är supervackra, tror jag såg dem hos dig för första gången?! Kramar!

 • Fanny

  Hej, egentligen ville jag bara säga det och tacka för all inspiration du bidragit med genom åren. Det är säkert många som är som mig, följer dig slaviskt och inspireras av ditt guldskimrande puder över vardagen utan att uppmärksamma att vi älskar det du gör. Jag imponeras över hur du lyckas lyfta varje ögonblick till någonting magiskt, både i bild och text. Diggar verkligen din stil, ert hem och livsstil och är så glad att du fortsätter dela med dig. Känner mig även peppad att våga göra min grej, kasta mig ut i djungeln som egen företagare, snart… Men mest ville jag bara säga hej och tack!

  • mokkasin

   Fanny! Vilken hemskt fin hälsning! Tusen tack, den gör mig verkligen varm om hjärtat! Och får mig att vilja fortsätta blogga vilket jag oftar tvekar om. Och det finaste av allt om jag kan peppa dig att våga! Såklart du vågar, stort lycka till! Kramar!

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *