NEW YORK,  TRAVEL

the sketchbook projekt.

 

Plötsligt blev den där eftermiddagen i Brooklyn svart som natten. Ni vet sådär när himlen är full av regn och solen försvinner djupt bakom mörka moln. När hela luften talar om att om en pyttig sekund kommer regnet att vräka ner. Då är det ju hemskt härligt att springa rätt in i ett bibliotek. Proppat med skissböcker.  

The Sketchbook Projekt är ett speciellt slags bibliotek, nämligen  proppat med personliga skissböcker. Ett globalt konstprojekt där faktiskt den som vill kan delta. Där finns konstnärer, designers, grafiska formgivare men även  precis vem som helst. Äger du någon som helst kreativ önskan att skapa din egen  handgjorda skissbok så kan du vara med. Gör den i form av teckningar, ord, bilder, tyg eller precis vad du själv önskar. Uppdraget går ut på att precis vem som helst ska kunna delta i konst och på så vis skapar man en jättesamling som motsvarar vår tids kreativa värld.
 

 
The Sketchbook Projekt far runt lite här och där som ett mobilt bibliotek  och nästa tur går till Australien.
 
 
 
Här i Brooklyn finns själva huvudbiblioteket och den permanenta samlingen består av ca 28 000 skissböcker från 135 länder runtom världen. Många av skissböckerna hittar du också det digitala biblioteket. Happy browsing!
 
 
Det coola i kråksången att det här är ett projekt för alla som vill. Vem som helst är välkommen att vara en del av detta. 
 
 
Registrera dig, köp en bok, få den skickad till dig om du inte är på plats och skicka tillbaka. Du är med.
 
 
Hyllmeter av inspiration.
 
 
Och samtidigt som regnet öste så skaffade vi oss varsitt gratis lånekort. Smart digitalt väljer du ett intresseområde och bibliotekarien, typ, letar upp vad som kan passa dig.

 
Min man valde något lokalt.  

 
Jag valde något med fåglar. I allmänhet. Men eftersom jag har en dotter som älskar svanar så var väl denna bok som ödet självt.

Och som alltid när man snubblar på oväntade saker så blir man ju sjukt inspirerad och vill också. Så såklart låg den en skissbok i väskan när vi sprang ut i regnet.
 
 
Om du vill vara med i The Sketchbook Projekt 2014 så ska du innan den 1 november och midnatt beställa din bok här. Sen kan du fixa och dona ända fram 15 Januari 2014 tills den ska tillbaka på plats.
 

Instagram – The Sketchbook Projekt

No Comments

  • Louise

    Shit vilken grej! Hade verkligen verkligen velat åka dit!
    Ska nog beställa en iallafall. Vilken känsla att få vara ett bidrag till en sån här grej.
    Någon borde göra det här i Sverige också.
    Åh, jag vill verkligen åka dit.. Jag blev kär!

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *