DAILY LIFE

sommar tävling!

Å det var väl en alldeles bra och väldigt härlig sak tänkte jag första gången jag läste om en Fouta de Val. Ett hantverk från Tunisien och en FairTrade produkt, gillas som tusan. Foutas är traditionella tunisiska handdukar som funnits i århundranden som nu arkitekten och designer Ellinor de Val har satt sin egen form och färg på. Tillverkade på bästa viset i små lokala ateljéer runtom i landet.  Ljuvligt mjuk och 100 % bomull. Och vacker. Och så himla mångsidig. Älskar sådant. Fouta de Val är en filt som du kan använda som handduk. Eller tvärtom. Som filt på stränder och klippor och på somriga picknicken. Eller som vackert överkast. Eller som bordsduk. Och som allra mjukaste pläden i sommarnatten. Som en snyggsjal som egentligen är en filt. Eller en handduk. Eller precis vad du vill.
Och till ett litet barn är en sådan här filt det mest perfekta.  Tunna bomullsfiltar kan man inte få nog av. I vagnen, i famnen, som solskydd och alltid. Sommaren igenom. Det fina med de tunna, stora filtarna är att de funkar i skugga och sol, i ur och skur. Så fort det blir lite kyligare så har man massor av tyg att vika dubbelt och dubbelt igen. Som fyrabarnsmamma måste jag faktiskt säga att jag vet vad jag snackar om här. Våra barn har levt med tunna bomullsfiltar, nu hade vi inte lyxen att få ha Foutas men tänk om…

 

Och nu kör vi fina sommartävlingen. Vinn din egen Fouta de Val En valfri färg och sort av ett värde upp till 620 kronor.  Det du gör för att tävla är att du gillar Fouta de Val på Facebook. Sen susare du in på Fouta de Val´s hemsida och väljer din favoritfouta. Modell och färg. Och skriver det i en kommentar nedan.
Och det finns så många fina att välja på. Närmare bestämt sju olika sorters Foutas och varje modell finns i flera olika färgställningar. Du hittar dem alla till höger på hemsidan under Foutas.
Ni tävlar tills den 24 juli kl 24.00. Lycka till!

No Comments

Leave a Reply