ANNONSSAMARBETE

MOKKASIN x BLOSSOM

När jag fick frågan att göra ett designsamarbete kring tapeten Blossom kände jag direkt JA! Om man kan författa ett ode till en tapet så måste detta vara sättet att göra det på. Idag släpps den nya kollektionen för Perswall – som en hyllning till dess ikoniska tapet Blossom. Hela kollektionen hittar du här. Det finns också en intervju med mig och kring samarbetet att läsa här.

Kollektionen kommer i 4 olika tapeter. Bredvid den klassiska storblommiga tapeten finns nu även en småmönstrad. Kollektionen består av två helt nya färgtolkningar som jag jobbat fram tillsammans med Amanda Nordblad, designer på Perswall.

Blossom II den med gul bas –  har inspirerats av Arts & Crafts, färger från Charleston House och Lilla Hyttnäs. Framför allt önskade jag en varmare bas och letade bland färgkoderna till traditionella linoljefärger och husfasader i Paris och Köpenhamn. Samtidigt ville jag att mer kulörtäta färger skulle finnas där, för dynamiken och för att vissa detaljer skulle framträda.

För att få känslan mer hantverksmässig har vi gjort slingan av brodyr mer tydlig än tidigare. Färgkombinationen ger en mjuk, mild tapet och med detaljer som sticker ut.

Den stormönstrade Blossom är för mig given i ett barnrum. När min dotter valde den, när hon var sju år, så var svaret: För den är magisk. Känslan i ett rum med den på väggarna blir liksom inte helt verkligt, det är som om fantasin har fritt spelrum. Att leva med blommor som är större än en själv blir helt enkelt sagolikt.

En tapet som Blossom klär in rummet till en egen värld. Det är som om väggarna rymmer en hel massa mer än just bara väggarna i sig. Det generösa med en tapet är ju att den sätter stilen direkt, att rummet i princip känns färdigt och med just Blossom är ju den egenskapen tydlig. I ett barnrum är det ju mycket tacksamt och lyxigt att kunna skynda långsamt med resten. Blossom är ju heller inte det många skulle definiera med en ”barntapet”, mönstret är ju inte på något vis barnsligt, just därför tänker jag att den är hållbar över tid.

Den nya kollektionen inkluderar en småmönstrad tapet av samma mönster, Blossom Mini. Det fina är att mönstret fortfarande är lite större än vad man vanligtvis ser, jag upplever därför att tapeten ger ett mycket mjukt intryck. Båda tapeterna trycks nu på ett matt papper med lite struktur vilket gör att färgerna blir djupare och reflektionerna mjukare. Jag får också känslan av limtryck vilket känns autentiskt och ger väggarna en annan känsla och lyster.

Den blå färgställningen är en hyllning till blåvitt porslin och ”Toile de Jouy”-tapeter. För mig blev det en tapet som andas sommar rakt igenom. De blå nyanserna är mjuka, lätta och utan skarpa kontraster. Tillsammans med den mjukt, vita bakgrunden så får väggarna en nästan fluffig känsla. Detta samtidigt som tapeten har en stark karaktär och känns unik i sitt uttryck.

Givetvis kompletteras den blå färgställningen av en i gult också, den finner ni här.

Den blåmönstrade är för mig sommar och sommarhus. Men även för de husen som man vill ska kännas som ett sommarhus fast det är ett ”vanligt” hus. Vårt hus är ett sådant hus, vi bor mitt i stan men det är lite hemligt uppe på en ås. På sommaren när det omringas av grönska, har jag alltid haft känslan att vi befinner oss lite ensamma på landet fast det i själva verket är tvärtom.

Den stormönstrade finns även den i blå. Och återigen HELA kollektionen finns här.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *