DAILY LIFE

ANNANDAG PÅSK

Hej och glad påsk i efterskott. Hoppas er helg varit fin! Annorlunda men fin, säkert så. Precis som vår. Ni är så många som undrar hur vi mår, tack snälla ni för omtanken! Väldigt upp och ner på det hela, framför allt på min man. Men helt klart upp. Dock attans segt, även på mig. Eller jag känner mig inte sjuk men heller inte frisk. Fast hade det varit en vanlig tillvaro hade jag inte tyckt jag varit sjuk, möjligen lite hängig men det kan ju annars finnas miljarder skäl. Ni är jättemånga som frågar om min smak/lukt är tillbaka. Det är den inte. Inte ett dugg faktiskt. Och som Nomi sa nyss, det vi pratat mest om den senaste månaden är corona, världen och det här om smaken och lukten. Så status är att de andra fått tillbaka sin, men den är långt ifrån knivskarp och försvinner stundtals. Meningen nu försvann den igen sägs flera gånger under dagen. Och min är alltså forfarande totalt väck, för fjärde veckan. Charlie sa det är väl nästan mest synd om mamma nu. Om jag ska vara ärlig, de gånger tidigare jag har tappat smak/lukt ett par dagar i samband med någon förkylning har jag tyckt väldigt synd om mig själv, attan vad trist och varför ska jag ens äta (vilket jag givetvis gjort). Men nu är det bara jaja, det är ju förbaskat märkligt MEN i jämförelse med allt annat som sker för tillfället, så är det faktiskt inte särskilt farligt. Tråkigt såklart, verkligen megakonstigt men det kunde varit så mycket värre. Men jag minns, när jag jobbade som frisör, hade jag en kund som inte hade smak/lukt. Jag vet att jag led med henne när hon berättade att hon inte haft det på tjugo år…

 

Körsbärsträdet blommar och jag har planterat en del frön nu.

Luktärtorna flyttar jag ut och in och runt. Det här året har jag tagit Hanna Wendelbo och Paulina Veloblom på orden de tål mer än man tror. Och faktiskt bara efter några dagar utomhus, med påsen nerdragen under dagen och in i kalla verandan på natten, så ser de mycket friskare och knubbigare ut sedan förra året. Jag sår som jag gjort tidigare, men Hanna har en bra påminnelse på luktärtssådd här. Imorgon tänker jag att de får vara ute även på natten.

Annars:

?Jag blev superglad när jag upptäckte att jag beställt dessa frön.
?Tog tag i det ätbara och beställde grönsaker och kryddor härifrån. Tycker om deras utbud väldigt mycket.
?Har läst den här boken grundligt för femtielfte gången och vi sa att den plus den här är de enda vi behöver just nu. Varför krångla till det?
?Blev så ytterst pepp av det här inlägget hos Erika – särskilt filmen. Anledningen är detta men ändå… vi kommer aldrig orka att byta alla fönster i vårt hus. De fyller vår bod till bredden nu och frågan är vad vi gör istället?
?Slutligen, det tog lite tid för mig att komma till skott för att se Husdrömmar Sicilien – men alltså. Älskar det.

Vi hörs vidare imorrn! Kram till er!

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *