DAILY LIFE

TORSDAG

Idag skulle jag posta ungefär den här bilden på instagram. Men så kände jag, att jag kan nog inte posta en endaste mörk och ”moody” bild någonsin mer. Tänkte på om någon satt där, som jag, med skallrande fönsterrutor i stormen och lyssnade på presskonferens. Alltså då vill man ju inte spä på.

Men så plötsligt sprack solen igenom och fönstren slutade att slå. Jag bytte rum och gjorde en krans.

Sedan försökte jag posta en bild från det här rummet istället.

Vi går runt och gråter lite i smyg, min man och jag. Åt schimpansmammor, åt intervjuer med tanter om hemhjälp och glassleveranser. Sedan kom det en storm också. Jag kände att jag verkligen inte önskade en storm. Det blåste upp och blev som på natten och alla fönster bara slog. Då grät jag lite till och messade med en vän på Ibiza som sa att det stormade där också. Min mamma skrev att ett träd precis gick mitt itu.  Och min syster sa att det blåst en tall över vägen. Plötsligt mojnade vinden och fönstren tystnade. Solen sprack upp över hustaken. Och jag tänkte att det var då värst vad solen kunde skina från ingenstans. Sen sken den ända fram till halv åtta. Det kändes som en present.

Men förvånande nog gick det inte att publicera?! Om det plötsligt publiceras arton likadana bilder kan ni väl säga till.

Det var inte meningen att jag skulle göra en särskilt påskig krans. Men det kan ingen ta ifrån den.

Jag fattar om ni inte kan fokusera på blommorna i fönstret. Det är visst ett och annat som stör.

Men de här. Jag har sagt det miljarder gånger. Men Blomsterlönn eller Klockmalva kan vara det vackraste jag vet. Vissa dagar slår den faktiskt pelargonen. Men bara vissa. Dessa har jag sått från frön, skrev hon ganska malligt.

Påtal om frön. Det gjorde jag även med Blomsterböna eller Rosenböna som den också heter. De växte upp på en sekund så jag var tvungen att klippa ner dem. Plötsligt kryllade det av små röda blommor. Jag tänker att det inte var meningen. Eller möjligen exakt tvärtom.

För det kändes ändå väldigt härligt på något vis.

Nu ska jag titta på det här . Eftersom jag aldrig tittat på Husdrömmar någonsin tidigare så blir det förmodligen lika vanebildande som Antikrundan (alltså jag erkänner, jag såg första avsnittet i lördags…ni kan aldrig prata TV med mig) . Påtal om Husdrömmar ringde en kompis till Kristo och sa att det kunde varit vi. Fast jag vet inte…hade vi verkligen köpt ett hus på Sicilien?!

2 Comments

  • Mary

    Blomsterlönnen är så underskattad! Men hur har du lyckats få så många klockor?? Min dröm är en gul!!

  • Karin

    Men åh. Fint med gult. Jag är också så sugen på färg. Mer än någonsin. Ljust och färg. Inte mörkt och deppigt. En ny trend kanske? Motreaktion? Möjligt. Fint iallafall. Kan inte se mig mätt på naturen just nu. Stod i skogen och tittade in bland träden säkert en kvart. Bara förundrad över hur fint och läkande det var. Tänker på er och hoppas ni blir bättre snart ❤️ stor kram!

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *