DAILY LIFE

ONSDAG

Idag har jag jobbat hemifrån och det är den typen av dag när allt ramlar över. Som de tusen idéernas confetti. Kristin sa häromdagen, men var glad att du har idéer, tänkt om det varit tvärtom. Det ligger något i det.  Denna bild är som tur är inte idag, utan förra året. Någon frågade vad jag menade med enstörigt när det kom till att göra blommor. Enstörigt, som i osällskaplig, prata helst inte med mig på en vecka, låt mig ha mina lurar och bara göra. Visst låter det hemskt fast jag tror att det där är mina bättre egenskaper. Meter efter meter av blad och annat som hör till. Timmar blir dagar och jobbet ovan – en hel vecka.

Just idag har jag blomsterutvecklat. Känns som att man borde ha bättre för sig, mer att lösa världsfred och sådant. Men nu råkar detta vara mitt jobb och jag måste gå till botten med en sak. Det har tagit ett antal timmar i anspråk sen tog jag en dusch.

Jag ritade en tavelvägg och tog gamla bilder från Sundborn som inspiration.

Och funderade lite över hur många hyllor man kan trycka in på liten yta.

Och om jag ska hänga draperiet såhär, som Kärlekens ros.

Eller som här hos Fanny.

Sen tog jag lite paus men insåg att det blev tvärtom-effekt på grund av stresspåslaget när jag räknade mina frö-inköp. Jag vill ju vara som Paulina och ha en trädgård som henne. Kommer ni ihåg intervjun jag gjorde med henne förresten? Så fina svar. Hur som helst säljer hon också supersmarta verktyget Soilblockers. I nuläget är jag dock osäker på om ens det kommer hjälpa mig. Bara att trycka ut tusen små kuber känns som en uppförsbacke utan dess like. Funderade på om man kunde köpa en tjänst som går ut på att någon trycker ner alla de där miljarder fröerna, sen kom jag ihåg att jag ändå inte har råd.

Efter den deppiga insikten drömde jag mig bort på Sundborn och tänkte att det minsann inte är tvunget med rundade stänger för hörn. Den här lilla kappan satt vid en säng.

Jag fastnade i ateljén i The Danish girl. Och kom på att någon hade nämnt i kommentarsfältet hos Brittany att bokens omslag påminde henne om  ”the upstairs room in Little women”.

Eftersom jag inte sett filmen var jag ju tvungen att googla. Och jisses, det vill man ju förknippas med <3

I samma googling låg den här bilden. Inspo. Igen.

Jag lånade ut Hannas bok till min pappa. Så han kunde läsa på om gouache.

Jag fick provplattor till toaletterna på Fotografens och matchade ihop en av dem med kulören Devine.

Det är samma färg som Nomi fastande för till sitt rum. Nu har hon dock även fastnat för bröstpaneler. Vi har ju original-pärlspont på många ställen i huset så det kan absolut funka. Skulle ju vara ett sätt att spara lite på tapeten för en annan tid. Å andra sidan målar vi ju över hälften.

Nu ska jag vidare och mäta upp några för tapet. Funderar också skarpt på att använda rester från plåtningen ovan och liksom skräddarsy ett tak. Undrar just vad målaren på plats kommer tycka om den idén?! Tapet i taket alltså.

5 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *