DIY

LÅDAN

 

Min mormor föddes 1920. Hon köpte sin första gardiner, till hennes och morfars hem, i början av 40-talet. Min mamma tvättade sönder den ena av dem, överraskande nog bara den ena, i början av 2020. Jag tog den och igår klädde jag in en ask till min syster. Bra ändå.

 

 

Eftersom tyget var väldigt tunt valde jag att inte limma mer än på insidan där jag kunde täcka med ett kantband.

 

 

Istället lade jag tyget omlott i två breda remsor och sydde kanterna och lät dem vara råa. Jag använde langett-söm och en kraftig lintråd. Antar att det finns bättre söm att använda med det funkade fint, för jag ville att det rårivna kanterna skulle synas.

 

 

Jag tog en kraftig kartong, mätte innermått på locket och slog in dem med tyg, limmade på baksidan och tryckte till i locket. Klart! Påtal om presentlådor, lovade mig självt lite vagt att låta alla presenter framöver få en låda. Börjat och se (ojaaa sist av alla) serien The crown och slog mig ännu en gång, varför slutade vi med presentaskar och började överkonsumera inslagningspapper. Lyxigare blir det inte och hållbarheten är oändlig. Och ja vi kan slå in i textil, gamla sjalar och tapetrester såklart men en låda överträffar allt. Så ja, kanhända att det blir mer lådor här framöver.

 

One Comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *