DAILY LIFE,  SÖRMLAND

Jag gör tvärtom och bloggar.

När man bloggar såhär minimalistiskt som jag gör 2019 tänker man, ofrånkomligt, att man måste slå till med ett sådant där håll-käften-inlägg. Tipp topp alla kategorier liksom. Därför insåg jag nyss när jag kollade här i admin att jag försökt, tydligen 7 gånger, jag har laddat ner bilder, börjat skriva och sedan har det tagit stopp. Som suck, det här var ju inget och sedan har jag skippat. På det viset blir det aldrig mer något bloggande så jag lägger ned prestationsångesten och gör helt tvärtom.

 

 

Jag tror det var för att tröttheten liksom sköljde över mig efter bokmötet dagen innan midsommarafton. Jag tänkte att om jag tar det lugnt nu så kommer jag aldrig palla en midsommar bland nära och kära ens. Så därför gjorde jag tvärtom och frågade om någon ville gå upp klockan sex på midsommarmorgonen och cykla ut till landet och ängarna. Plocka lite dikesblommor och handla frukost på vägen hem.

 

 

Uppslutningen var inte kolossal men Nomi och Kristo var pepp. Enligt Nomi älskade hon att börja morgonen EXAKT såhär, mer positiv unge finns inte. Vi cyklade hemskt långt, åt smultron vid dikeskanten och plockade rödklöver och blåklockor.

 

 

Jag band bara en krans i år. Ända sedan barnen kunnat svara själva har jag frågat dem, helt enkelt för att jag inte binder i onödan. Det komiska är att alla fyra har tackat ja mycket oftare än vad jag gissat. Men i år var det lugnt.

 

 

Men tydligen inte jättelugnt för jag hade faktiskt tänkt att blogga ett midsomrigt inlägg med inspo från vår egen bok. Men det hände ju inte. Prestationsångesten ni vet. Fast kolla en sneek peak i alla fall. Från när vi plåtade midsommar på Julita gård. Tycker kransen som Fia gjorde är ljuvlig.

 

 

Nu är detta ju sedan gammalt men tröttnar man någonsin på detta hantverk!?

 

 

Ibland får jag för mig att de som bär folkdräkt tänker att jag är så frågvis och intresserad för att jag vill att de ska skänka mig sin folkdräkt. Så är det ju egentligen inte. Eller kanske lite då.

 

 

Och Viggo har inte en cigg i mungipan. Han har en lott, närmare bestämt en nitlott.

 

 

Instamoment.

 

 

Det tog en faslig tid i år. Kändes som de unga i teamet inte hade rätta knycket.

 

 

Jag hade fel lins men ändå somrigt ju och vädret, tänka sig !!

 

 

Jag har inget att säga till om längre när det kommer till klädval. Eller som Billie Eilish tydligen säger ”I never want the world to know everything about me. I mean, that’s why I wear big, baggy clothes.” Och en krans på det.

 

 

Det är i vattnet det händer.

 

 

Och ett fasligt kastande från bryggan. Fiskelyckan var total när två abborrar drogs upp.

 

 

Innan lille Chester råkade ut för vattensvans! Hade aldrig hört talats om det hela men plötsligt märkte Viggo att Chesters svans hängde som förlamad. Först sprang han omkring med svansen som bara for som ett rep, men ganska snart började han må jättedåligt. Så vi fick fara hem. Och stackarn, vankade av och an mellan rummen och kunde varken sitta, ligga eller komma till ro. Så det blev veterinären på lördagen. Vattensvans är tydligen vanligt och ska göra väldigt ont. Uppenbarligen. Tycker stressen hos djuren när något är fel är så himla jobbig. Man märker av hela deras väsen att de mår jättedåligt och ändå kan man inte få dem att förstå.  Men smärtstillande och medicin i en vecka och idag är han sitt gamla jag.

 

 

”Magin på replängds avstånd, i skydd av ljuset. Annat blir det när kvällen smyger på. Bästa tricket är att fortsätta leka även när älvorna smyger in över sjön, och låtsas som om man inte ser dem. Trots att det är nästintill en omöjlighet att undgå, för det är svårt att missa magin så här års. Världen blir trolsk utav sig själv. Kan det ändå vara då som trolldom är som vackrast, och sommar-ro som mest märkbar. Trots allt som smyger i kulisserna. ” utdrag ur En midsommarsaga, Hidden Places – handbok för vuxna till barnens magiska värld. 

Tjingeling, vi ses snart igen då! Lite lagom då.

10 Comments

 • Karin

  Lite lagom är helt klart det mysigaste ❤️ Det bästa som finns är ju ändå att det är som ett telefonsamtal till en kompis ”hej hur är det me dig? Va gjorde du i helgen” utan att det varje gång behöver ha hänt så mycket mer än smultronplock och bad ❤️

 • Karolina

  Tänker kanske att vi ibland tror att allt måste vara så helt och sammansatt för att vi ska posta och dela med oss. Men egentligen är det ju i mellanrummen mellan två bilder, som kanske inte helt hänger ihop, som ens fantasi får en möjlighet att dra iväg på egna äventyr. Tänker att du är bra på mellanrum och att fylla dem med kreativitet och nya världar. Och det gör att jag blir bättre på att odla, måla och finnas i mina.

  • Mokkasin

   Karolina, vilken fin och så tänkvärd kommentar! Vad fint att veta att du känner så och tack för du låter mig veta. Kram!

 • Cattis

  Allt du gör blir till magi, det märks så väl att det kommer från hjärtat. Det känns i alla sinnen – älskar att kliva in i din värld Sofia. ♥️

  • Mokkasin

   Tack kära Cattis! Vilken otroligt fin kommentar, jag blir glad att du känner så. Stor kram till dig och din familj, hoppas er sommar är magisk!

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *