PARIS

Pappershandel på franska.

 

Längtar sjukt mycket till Paris. Längtar alltid till Paris. Samtidigt har vi långa diskussioner kring middagsbordet om huruvida koldioxidhalten i atmosfären är högre än den någonsin varit och Viggo konstaterar att när han är 26 är det kört. Han ger mig också klara siffror på hur SAS-strejken påverkade klimatet positivt. Och en flygresa till Paris är inte nästa diskussionsämne. Nomi har sett alla avsnitten av Netflix-serien Our planet och efter varje avsnitt är hon otröstlig. Allt jag säger då faller platt eller jag har faktiskt inga bra svar. Inga alls.

 

 

Men Paris står kvar och kolla in den här pappershandeln. Det är en sådan man vill driva eller hur. Och oavsett hur vi nu tar oss till Paris på alternativa sätt bortsett från flyg då, så har vi efter hett tips häromdagen, funderat lite på att ta en sväng till Normandie. Någon som varit där kanske?

 

 

Pappershandeln då, var låg den kan man ju undra… Hmmm, nu kan det här vara fel gata men isåfall så är det väldigt nära, Rue du Pont Louis-Philippe.  Ägaren själv var ytterst trevlig mot alla som intresserade de andra var han inte lika trevlig mot kan Liv intyga. Men ville man lära sig allt om kalligrafi så var det annat ljud i skällan, kan Nomi intyga.  Jag minns att pappershandeln låg ett stenkast från Seine, för ägaren berättade att han varje kväll tog trappen ner mot vattnet för att promenera utmed floden hemåt och hem var tydligen nära Eiffelltornet. Sådärja vad härligt.

8 Comments

 • HGH

  Vi ska åka tåg först till Paris. Bara fyra nätter. Har aldrig varit där med barn. Vad inte missa med barn 8-15 på så kort tid? Valde Bretagne istället för Normandie. P g a krav på sandstränder :). Pytteställe som är en total chansning, bara tre timmar från Paris med snabbtåget. Enkel men prisvärd lägenhet med havsutsikt (och en delad pool … fanns starka önskemål även vad gäller detta). Tänkte skaldjur morgon middag kväll till vuxna och de barn som gillar. Övriga kan äta crepes och galetter hela veckan :). Sedan över dagen till Berlin. Tre nätter i Berlin som är vår sommarstad och där vi redan vet exakt vad vi ska göra! Sedan en dag tåg hem. Känns som perfekt resa för oss. Andra gången vi åker tåg på semester allihop (Rom förra gången). Kräver lite planering att att få till en bra rutt. Men så värt! Kan verkligen rekommendera.

  • Mokkasin

   Men tack så fint att du berättar! Låter som en HELT perfekt sommarresa! Låt mig tänka vad som kan vara det mest perfekta för 4 dagar i Paris! Påminn om jag glömmer !!

 • Maria

  Det är ju ack så härligt med dina målande, känslorika texter. Du skriver och beskriver som ingen annan och allt känns från hjärtat.

  Ps. Adressen till pappershandeln: 10 Rue du Pont Louis-Philippe, 75004 Paris ♡

  • Mokkasin

   Du är snäll, tack ska du ha!! Och tack för du hade koll på pappershandeln, då hittar vi dit igen! Visst är den fin?!

 • Felicia

  ”Om” koldioxidhalten är högre? Det är den. Det är tyvärr inget att diskutera, bara att konstatera.

  • Mokkasin

   Såklart att den ÄR! Fel i orden av mig! Det är ju inte så att jag säger emot Viggo här, långt ifrån. Så ja diskussionen är ingen diskussion utan bara ett långt konstaterande. Tyvärr. Önskar det vore annorlunda.

 • Cecilie

  Jeg er så glad for at du blogger igjen, Sofia! Jeg har bodd i Frankrike (Bourgogne) i 18 år og selv om vi har det vakkert her på det norske vestland, vil jeg alltid lengte tilbake. Det er fint i Normandie. Honfleur, Trouville, snobbete Deauville, Etretat.. Bon voyage ??

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *