INSPIRATION - INTERIOR,  SÖRMLAND

Mitt absoluta favorithus är till salu. Med kyrksal!

 

Sådan himla tur att jag börjat blogga igen så jag kan visa våra vänner Karla- Therese och Christians hus som just nu är till salu,  på Historiska hem. Där finns flera bilder och ALLT man behöver veta.  Eller hus, det var verkligen i underkant. I annonsen står det Lantlig dröm – kreativt missionshus med stall och äppellund.

Första gången jag klev över tröskeln ville jag inget annat än att stanna. Det är verkligen allt annat än ett vanligt hus. Det är magiskt och jag blir megainspirerad i allt innanför de här väggarna. Det är kreativt de luxe, formsäkert i alla hörn. Dessutom så personligt inrett, att det här hemmet  seglar upp i topp av alla de hem jag någonsin besökt.

 

 

Den gamla kyrksalen har nog aldrig mått bättre av all musik som skapats  exakt här. Minns med värme den där dagen när vi filmade promon till en av Christians skivor just här. Kolla in, lite mer sladdar då!

 

 

Älskar den här salen. Det här är fasen mina drömmars rum. Till och med en flygel ser liten ut! Och bokhyllan är megalång. Man tappar perspektiven, fast på ett bra sätt. Ett drömmigt sätt. De höga fönstren, med utsikt mot ängar och fält, gör att känslan mot ute nästan suddas ut. Jag skulle kunna skriva en bok om ALLT man kan använda en kyrksal till.  Loftet till vänster känns New York och på motsatt sida är det som ett eget litet hus i sig.

 

 

En musikstudio. Såklart.

 

 

Och där till höger går man in i det som känns som ett eget hus.

 

 

Fast huset är i huset. Hej flygel och bokhylla, jag ser er från kökssoffan!

 

 

Man vill liksom alltid sno med sig saker härifrån. Allt från sticklingar till den där gjutjärnskaminen. Såg ni ampelliljorna ovanför studion liksom. Största jag sett.

 

 

Det här köket får mig att tänka jättemycket på Paris. Ibland hänger det torkade kryddor i hela taket.

 

 

Vill också ha ett piano närmast köket.

 

 

Det extra fiffiga med just det här extraordinära huset är att det ligger mitt i spenaten samtidigt kan man ta tåget till Stockholm hur lätt som helst. Antingen från Katrineholm eller från Vingåker. Och för övrigt till andra delar av landet också. Det där lät ju väldigt mäklaraktigt men så smart att det är dumt att inte nämna.

 

 

En öppen spis.

 

 

Och ett New York loft. Med utsikt.

 

 

Som en lägenhet i huset som rymmer allt. Bästa gästrummet.

 

 

Trädgården är gigantisk med tillhörande äppellund.

 

 

Ett stall efter konstens alla regler. Och så vackert det blir med tiden, tänkte jag precis. Enligt Nomi är stallet det finaste hon sett. Och ha hästarna på tomten är helt klart för mycket dröm att ta in.

 

 

Hejhej Karla-Therese!

 

 

Österåker är en typiskt urvacker sörmländsk bygd. Vidsträckta fält, sjön Öljaren och vackra hus var man än tittar. När man åker hit så blir man faktiskt helt tagen över hur vackert det är. Därför blir det nästan lite filmiskt när man sedan kliver in i den gamla missionskyrkan.

 

 

Som en vanlig dörr liksom. I all sin enkelhet. Och extra allt på insidan.

Bilder från  Historiska Hem Foto: Johan Spinnell Styling: Åsa Copparstad

 

3 Comments

  • Sara

    Tyvärr är bloggen svårläst på min iPhone via Safari. Text/bild i kanterna syns inte så jag måste zooma ut. 🙁

  • Mokkasin

    Tack för du berättar! Vi kollar på det såklart och håller tummarna att det går att lösa! Det verkar vara olika beroende på vilken mobil man har, därför är det så svårt att veta. På de jag kollat på funkar det bra men som sagt, superbra med feedback!

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *