FOOD & DRINK,  VECKOMATSEDEL

Pasta med valnötter, parmesan & ruccola.


Skulle posta ett fredagsrecept och letade desperat efter något passande i bild. Hittade såklart inget så tog en bild från förra året på mig själv. Och nallebjörnen de lux! Jag säger som Mari´s son Dante : En vanlig hund skulle inte tolerera sådant där! DET kan jag inte skriva under på, eftersom jag inte kan något alls om andra, vanliga hundar, men jag litar på Dante till hundra procent. Nu är ju Chester uppenbarligen mer åt en katt, säger de som vet. Eller möjligtvis det närmaste ett gosedjur man kan komma.

Innan receptet så vill jag också påpeka att den där tulpanvarianten på bordet var fin ändå. Jag petade ner lökarna i jorden sedan, i väntan på ett annat år. Om inget blommar så multnar det åt jorden åtminstone.
Pasta med valnötter, parmesan & ruccola 6 port

  • 2 små schalottenlökar, finhackade
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 6 msk olivolja
  • 3 dl vitt vin
  • 150 gram mascarponeost
  • 150 gram parmesanost, riven
  • salt och svartpeppar
  • 100 gram valnötter, brutna i bitar
  • pasta gärna något skruvigt som abbracci
  • Till servering: ruccola, extra valnötter och olivolja

Fräs lök och vitlök i olivoljan utan att det tar färg. Häll på vinet och koka under några minuter. Mixa med mascarpone och parmesanost till en slät sås. Smaka av med salt och peppar. Blanda med pastan och strö över valnötter, ruccola och parmesan. Ringla över olivolja. Servera med bröd. Snabbt är perfekt på fredagen ändå.

One Comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *