INSPIRATION - CHRISTMAS

Här städas inte julen ut i första taget, har ju fullt upp med viktiga saker som pinterest.


Som om ingenting hade hänt står julbordet kvar. Här hemma går allt i snigelfart och det är bra så. Själv har jag VÄLDIGT sent på bollen upptäckt storheten med Pinterest. Det är ju inte så att jag aldrig använt det, jag är här,  men det var först nu jag fastnade på riktigt. För mig slår det allt annat när det kommer till att hämta inspiration om vi snackar på den icke analoga sidan. Bloggar är fortfarande ytterst fint men de är få och instagram är jag inte helt sams med, ska försöka förklara varför en annan dag. Men pinterest, ahhh. Kanske är det för att man är fullt tillåten att drabbas av mani och det liksom bara fortsätter och fortsätter. Så träffsäkra algoritmer där. Som när jag fastnade i…

Den här bilden! Och såklart är Laura Ashley på 70-talet allt jag drömt om. En sekund senare så har man en lite lagom stor anslagstavla där.

Min favorit-board är den om Bloomsbury-gruppen eller snarare om själva Charleston house. Den började med att jag gjorde det här inlägget men efter det fick annat smyga sig in under samma.


Sedan har jag ju en massa hemliga anslagstavlor inför kommande jobb. Den mest pinnade är ju såklart inspiration för min och Nathalie´s bok. Så från soffan pinnar jag hundratals drömprojekt. Ska det kanske bli en bokserie??!! Hursomhelst så funderar jag på att göra mina tidigare hemliga anslagstavlor ohemliga, tror att det räcker med att man följer mig där så blir man varse.

Så jag och Pinterest alltså. Och där hamnade alltså skåpet tillsist. Tycker om att ha det där och faktiskt första gången det står exakt där. När det kommer till glas, porslin och keramik köper jag mycket sällan nytt. Jag har lätt att bli förälskad i sådant vi äter på och jag gillar att duka olika, så därför är nästan allt sådant från loppis. Jag är helt osentimental här och diskar i maskin trots gulddekor och rosenmönster. Och med fyra barn så går en del i kras. Därför är udda bra, till och med superudda. När det kommer till nyköpt har jag en ”servis” med keramik som råder under mycket bestämda regler. För att inte falla dit i allt vackert som ändå finns och ändå hålla fast vid ett hållbart tänk så köper jag uteslutande vit keramik. Men gärna från olika keramiker, i olika uttryck och former.  Det kan låta hemskt trist men för mig är det perfekt. Jag konstaterar miljarder gånger hur mycket vacker keramik det finns men stoppar där. Så därför är detta skåp så väldigt vitt. Fast jag gillar kontrasten med det helt ovita rummet till höger.

Juldukningen kommer säkert stå kvar över nyår med, för då åker vi till den här familjen. Ska bli väldigt fint.

Hade jag haft nyårsdukning på schemat hade jag låtit det vara precis såhär. Fast gjort en egen bukett till ett annat bord med de röda blommorna. Jag tror jag låtit det vara bara grönt och ljuskronan hade fått andra band bara, de gråa tror jag. Ska nog leta fram bilderna om nyårsdukningen från förra året. Minns att den var helt annorlunda.

En av de bättre sakerna med julhelg är att jag flyttar mitt arbetsrum lite.

Det är för lugnet skull.

Och för kommande nystart rensar jag anslagstavlan.

Ett nytt hörn. Eller inte så nytt bara lite ommöblerat.


Gillar den här ommöbleringen extra mycket. Dubbel soffa är alltid ett bra upplägg.

Jag fick en sådan fin julklapp av Kristo och barnen. Fint att önska via bloggen, faktiskt två av klapparna finns i detta inlägg.

ÄLSKAR den här blusen! Och att den är i 100 % supermjuk bomull.

Knappar i ryggen, lagom hög krage och så volangen då. Leta nyårsdukningen nu då. På återseende!
 

One Comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *