PARIS

Paris-svammel.

Jag visste det. En månad hemma och sedan skulle den slå till. Då ska man inte leta efter en bild i Paris-arkiven. För tillfället har jag ett sådant längt efter den stan att jag skulle kunna flytta imorrn. Kan man det?!
Jag har skrivit så många kärleksförklaringar till den här stan på bloggen. Nästan så man tror att jag levt där förut, i ett annat liv eller nåt. men så är inte fallet. Bara hopplöst förälskad.

När stan ligger under ens fötter. Det får mig lugn i själen istället för tvärtom.

Känslan av evighet liksom.

Varenda bakgård känns som min.

Och de som inte känns som mina är bara magiska.

Blev sjukt sugen på en veganburgare från Hanks plötsligt.

Vi sover alltid med öppna dörrar mot natten men ibland stänger jag dem om morgonen. Just den här morgonen vaknade jag av ett högljutt gräl utmed gatan. Eftersom jag inte fattar franska förstod jag bara att det var argt, så in i vassen argt.

Vi letade modetvillingar en dag.

När till och med ett besök på Posten blir något av ett äventyr.

Gullighet de lux.

Stjärna av stjärnor. Chester var uppståndelsen självt, var han än gick.

Det var bilderna från det här skyltfönstret jag letade efter.

Våra bästa kvarter är 10:de och 11:de arrondissamenten. Och Marais förstås.

Hur mycket kan roa sig med en polaroidkamera? Jättemycket!

Med en klump i magen läste vi minnestavlan utanför favoriten sedan förut La Petit Cambodge. Försökte förstå att det var där det hände 2015. Så många gånger som jag suttit just här. Det andra attentatet var två minuters promenad från där vi alltid bor. Vid Bataclan. Där dog nästan 100 människor. Vi pratade om rädslan, med varann och de som bor där.

Och bestämde att vi kommer alltid ha Paris. Oavsett.

Tänk om vi ändå skulle ta och flytta.

Kanske skulle det vara som att hjula ner från Montmarte varje dag. Bra lutning där tydligen.
Fin fredag, back to business och blomstergörat.
Psst! är väldigt dålig på att kika runt just nu, av förklarliga blomster-skäl. Men detta är vad jag sett sedan sist!

  • @johannabradford är fiiin!
  • @isabellmcallister & @missevarose poddar bäst!
  • @hannawendelbo och @midbec har en fin kollektion ihop.
  • @hustillhus har en perfekt välvd dörr till salu. Skafferibygge någon?
  • @krickelin visar en bild på när Igor var pyttis. Och jag funderar på om jag ska skaka fram bilder när jag väntade Nomi & Charlie och blev stoppat hela tiden på Stockholms gator för det såg så högst onaturligt ut. Ni vet, när magen tippat över, haha!
  • Och Weronica har postat stora Dahlia-inlägget! Det finns ingen som inspirerat mig så mycket om Dahlior som just Weronica. Spara på det och gör nästa år, jag lyckades (vilket är fullkomligt OTROLIGT)  och följde hennes råd till punkt och pricka! Förövrigt tänker jag att hon postar ett fredagssvep under dagen (No pressure, W) och det är typ det enda man behöver i vackert!

4 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *