Okategoriserade

Elsa Billgren hjärta Alexandre Bonnet.


Att vårt sovrum har blivit som något parisiskt kan ju aldrig vara fel. Så långt från de fyra olika väggfärgerna man kan komma, och de flagnande tapeterna. Och det där rummet som var studio ibland och avstjälpningsrummet numero ett. Som en sista anhalt innan vinden. Och den tvättade tvätten som aldrig kom längre än till alla korgarna. Ibland kändes det nästan som världens största garderob fast total motsats till en tjusig walking closet. Mer åt leta ihjäl dig tills du hittar två likadana strumpor.

Eller jag ändrade mig, det känns mer som ett franskt pensionat. En timme från Paris. Extra mycket just idag.

När jag kom fram med tåget i det som inte var riktiga Paris utan Stockholm satte jag mig på en parkbänk bredvid Dramaten och läste lite i solen. Egentligen ser det hela inte romantiskt ut såhär men nu blev det så att jag hade min bok som en täckmantel. För bredvid mig satt ett gammalt par och jag kunde inte låta bli att tjuvlyssna. Det pratade om att det var minsann en stund sedan de satt just där och svunna tider. Så fint alltsammans och lyckan att ha minnena tillsammans med någon.

Sedan dök de här finingarna upp mitt på Strandvägen. Alltid en sådan jäkla energipepp att träffa dem! Här har de redan kommit fram till självaste Paris-balkongen. Men hej Emily och Emma! Delar kontor gör de med, jag måste kvista dit snarast. Förresten, ni måste spana in Emily´s instagram då hon nyss var hemkommen från Tjernobyl, av alla ställen på jorden.

Men vi tar det där om den parisiska balkongen från början. Ahh ett skumbad!

Och bland Chanel och läppstift får ni en ledtråd. Såhär på en torsdagsförmiddag!

Dagmarsviten på Hotel Diplomat badade i solsken, blommor och vackra klänningar.

Och där satt Elsa och läste tidningen, från 1930, i dunbolstret.  Som om det är sådant hon gör om torsdagarna.

Fast mest välkomnade hon oss till ett flott kalas!

Vi var där för att fira Elsa´s nya designsamarbete med champagnehuset Alexandre Bonnet. Olala! Kan det bli tjusigare! Med inspiration från gatorna i Paris. Och den där klänningen med handmålade rosor på från Elsa´s egna garderob.

Att gå på Elsa´s tillställningar är som att hoppa in i en annan värld för en stund. Som ett dockskåp. Därför blir jag alltid extra glad när det dimper ner en inbjudan från henne. Man vet liksom från början att man med all säkerhet ska hamna i något härligt. Som när vi blev inbjudna till hemliga rum på Nordiska museet!

Sedan är hon dessutom galet härlig! Älskar när människor bara bubblar över av energi, som verkligen smittar av sig. Och alltid tusen historier i bakfickan. Har ni hört den här historien, som en saga!
 

Frukostbrickan de luxe! Fruktsallad, crossianter , overnight oats och några macarons på det.

Ska göra en kopia på denna bricka till helgen!

Dockskåpet i fullformat.
 

Den här klänningen blev min favorit. Älskar färgen och alla de små volangerna.

Tycker champagnelådor är så fina att återanvända som presentlådor. Om de är extra fina kan man ju få svårt att slita sig, då får de bli förvaringslådor. Jag har julkulor i mina. Duken! Har ni sett duken!? Så fin.

Tagetes på frukostbrickan får bli en vana.
  
Lördagsbubblet till fina frukostbrickan. Hur lyxigt skulle inte det vara ändå? Nya lördagsvanan?!

Fattar ju Elsa´s förtjusning över gamla Folkan-biljetter eftersom jag själva har två högar med program från Operan och Dramaten. Och exakt en likadan ask, tänk att det där var som vardagsmat förr i tiden.

Torsdagsbubbel med fina borde vara en vana. Många fenomenala vanor jag ska lägga till mig med verkar det som. Sedan följde jag med Ulrika till Svenskt Tenn.  Så himla fint att babbla om ditten och datten alltmedans hon skulle shoppa krukor. Nu blev det helt tvärtemot, att det var jag som shoppade. Något tungt, ni får se imorgon!

2 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *