Okategoriserade

Överstyr, så bra bok, rabattkod. Och slutligen, vad äter era hundar?

Kommer ni ihåg att min man införde köpstopp i växtväg när vi var på Zetas häromdagen. Anledningen är att odlingssvängen gått en aning överstyr. Och verkar helt sakna ett steg två.

Vid den här tiden på året har vi alltid tagit bort verandans innerfönster. Men inte i år.

För vi kan liksom inte. Verandan är nämligen proppfull av knölar, lökar och frön som vuxit till oanande höjder.

Anemonerna har fått knoppar, dahliorna stora som attan och luktärtorna är varken delade eller friserade. De svajar på hög höjd. Men ingen fara sa de på Zetas. Det är inte slutet av juli fast man kan tro det, det är fortfarande maj och man kan andas lugnt och dela upp plantorna nu. Och Paulina försäkrade mig om att jag kan toppa dem innan de åker i jorden. För de ska ju ner i jorden, host… Men därav detta köpstopp. Steg två ska göras innan en endaste liten planta köps in.

Dock smugglade jag ner fyra höga tomatplantor från Ändebolsgård. Redan fulla av små bebisar. 65 spänn för en meter hög eko-tomat.

Ylva kom över med tidernas pjäs. Hon har ju förresten en gammal skola full med skatter och säljer på sitt instagram sedan hon stängde butiken i stan, kolla bara dessa!

Väggvas och fågel i samma! Hur perfekt! Fick världens mest mysko placering. Det var dock redan en spik där. Så nu ser jag liljekonvaljerna från min arbetsplats och känner doften. Liljekonvaljerna kom i år med allt ogräs på grusplanen. Jättemånga!

Just i dagarna gör jag ett samarbete på insta-storys. Måste bara tipsa om det då det innehåller en finfin rabattkod.

Samarbetet gick ut på att Liv valde tavelvägg. Ingen tvekan om var skåpet ska stå.

Fick så intressant bokutskick häromdagen. Blev superglad då jag var helt ovetande om denna bok, vilket jag oftast är om nya bokutsläpp så därför blir dessa recensionsex som en fin överraskning. Jag är så nyfiken på Frida Kahlo och redan efter några kapitel vill jag bara läsa mer. I vanlig ordning har jag typ fem pågående böcker.

Chester älskar alla öppna dörrar och vår stora (grävbara, vad gräver en valp efter?) trädgård. Han springer ut och in och har egna upptäcktsfärder var och varannan minut.

Chester-stil i trappen. Rumpan på ena trappsteget och frambenen på det undre. Har vi sagt att hans smeknamn är Cherry?! Påtal om upptäcksfärd så är han rätt försigkommen nuförtiden. Igår lämnade Nomi sin middagstallrik för att springa på toa. När hon kom tillbaka – Var är min mat???  Pasta Pomodoro var smakens. Häromdagen skulle vi grilla, de sju högrevs-burgarna var plötsligt sex. Inte konstigt att torrfoder känns som tidernas bottennapp. Vad ger ni era hundar förresten? Så nyfiken! Färskfoder eller torrfoder? Jag har så svårt att tänka att den här lilla krabaten ska käka torra små bollar livet ut…

Follow me on BLOGLOVIN & INSTAGRAM

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *