Okategoriserade

Födelsedag x 2 och det är som sommar!


Sommarmorgon 15 maj! Såklart man kånkar ut frukosten under blommande äppelträd då! 5.45! Är det födelsedag så är det! Nomi och Charlie fyller 11 år idag!

Det finns alltid en present kvar att leta efter.

Nomi berättade efteråt att hon trodde att hennes present var att tillverka en egen handkräm. Den franska handkrämsasken innehöll dock något mer spännande än så.

En liten rebus på tråd. Om en söndag i juli, packning av sovsäck, småpengar till kiosk och ridsaker… Och ett genomskinligt kuvert med småvimplar och bokstäver i en enda röra.

Men det räckte med att hon såg en N så gick allt i blixtfart och hon väckte hela kvarteret.

Charlie´s present är inte lika fotogenisk. Men han höll den i ett fast grepp, i som en varm kram.

Vi har hållt det där ridlägret hemligt ända sedan jag ringde från stranden vid Haväng, i oktoberstormen. Jag fick en känsla mitt i snålblåsten att ”hjälp, tänk om de har släppt ridlägret” som brukar bli fullt på några timmar. Och tänka sig att min intuition stämde, mystiskt sådant där.

Så en vecka på Nybygget och någon vrålade nyss när hon kom hem från skolan, jag vill åka nuuuuu! Och hoppade i de nya ridstövlarna på momangen. En annan vrålade jag vill installera nuuuu! Snacka om natt och dag.

15 maj. Två älsklingars födelsedag. Och 19-årig bröllopsdag. Det året snöade det minsann!

Älsk på frukost under träden. Nu ser ni inte päronträdet, syrenen och kastanjen som blommar som om det inte fanns någon morgondag.

Follow me on BLOGLOVIN & INSTAGRAM

 
 
 

2 Comments

Leave a Reply