FOR THE MONDAY COFFEE

For the monday coffee.


Funderade just på om det skulle vara möjligt att ta en lång semester. Jag har ju nästan aldrig lyckats med den biten. Likväl som det borde kunna vara enklast i världen när du är frilans kan det även vara raka motsatsen. Det som gäller då är att sätta strikta ramar redan nu för annars sitter man där när sommaren börjar. Med deadlines upp över öronen och man har inget val. Men börjar jag idag borde det väl gå ändå? Beta av, vara konsekvent och faktiskt tacka nej. Och våga tacka nej, för det är väl det som är problemet när man är sin egen. Vågar man stänga av, vågar man säga vänta tills i höst? Å jag behöver en sommar tänker jag. Sätta mailen på – stängt för lov!
Målbild sommar 2018. Inte behöva säga en endaste morgon till sommarlovslediga barn att jag måste jobba. Utan säga att nu brer vi några mackor och tar en prommis i skogen och äter frukost på en sten.

Vi kan paddla kanot, ha picknick med utsikt och cykelutflykter. Kanske jag ska skaffa den där cykel med kärra så kan Chester och matsäck guppa runt där.

Vi måste till Paris.

Och middagar med alla vi känner. Och fika. Och ljumma sommarnätter med all världens prat.

Hittade min egen hängmatta på pinterest. Mitt absoluta happy place.

Jag ska bada så mycket mer. Det slog mig häromdagen att mitt agg mot simning kanske har lagt sig. När jag var yngre simmade jag på elitnivå vilket innebar en sjuhelsikes träning. Vi tränade morgon som kväll och alla dar i veckan. Timme in och och timme ut. Är det då konstigt att man tröttnade? Men sedan slog det mig häromdagen, att suset och bruset som ändå uppstår alla de där timmarna i bassängen är kanske just den träning jag saknar. Meditativt.

Och mina föräldrars sommartorp. Lugnet självt. Nu är det jag som gör en lista. En strikt. Sommarlov i sikte.

Bild 1, 2 , 3, 4

Follow me on BLOGLOVIN & INSTAGRAM

2 Comments

  • Karin Denfors

    Klart du ska ta semester! Det var en gång en lärare i en startup-kurs som sa till oss att han slet hela året som egenföretagare för att just kunna ta ett extra långt sommarlov och bara livsnjuta! Lät så jäkla skönt!!! Så det va typ det enda vi tog med oss därifrån ? jobba hårt, sen minst 6 veckor (gärna 7) veckors semester med livsnjut och laddning av det kreativa batterier. När man börjar liksom få tråkigt på semester, då ska man ha det en vecka till. Sen lovar jag man jobbar bättre och effektivare än någonsin ❤️ Tror också de är bra tid för reflektion, vart man är påväg i sitt företag!
    I say – ta semester ordentligt! ❤️ Det är du så värd! Puss ?

Leave a Reply