FOOD & DRINK,  VECKOMATSEDEL

Veckomatsedel Nr 10.


När vi åt hotellfrulle upptäckte jag den nya heta gröten Steel Cut Oatmeal. Tycker egentligen att det är så jättekul med saker som blir trendigt värre på en sekund. Kristin och Miranda sade att Steal Cut Oats var hett värre i LA. Men när jag senare insåg att det faktiskt är samma sak som havrekross i Sverige så själva havren kanske inte lika exotisk. Fast jag måste ändå säga att Agnes på Cashew Kitchen tar gröten till nya höjder. Och jag tänker att havregrynsgröt med äpplemos ser en smula mer dystert ut.

Påtal om hotellfrukost blir jag alltid lite extra inspirerad. Som den lilla frö, gryn och granolabrickan. Ett måste väl? Jag gör oftast ett race efter ett hotellstopp. Burkar med kanel, chiafrön, solroskärnor, pumpakärnor, linfrö, mandel, hasselnötter och ett par granola på det.
 

Food Pharmacy som för övrigt fick en helsida i Wall street journal nyligen, heja!!!, gör den antiinflammatoriska rotfruktssoppan. Eller sagan om den, så jag tar mig friheten att koka ihop den till ett snabbt recept.
Du behöver:

  • 1/2 kålrot
  • 1/2 rotselleri
  • 4 morötter
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk lantbuljong
  • 1 msk persilja
  • 1,5 liter vatten
  • 1 paket kikärtspasta

Du gör såhär:
Skär grönsakerna i småbitar. Hacka vitlök och lök. Låt småputtra i vatten+lantbuljong i tio minuter. Lägg i kikärtspastan och låt koka 5 minuter. Strö över hackad persilja. Klart!

Den här pastan hade Elsa lagat och är det något jag gillar så är det pilgrimsmusslor, icke vego till trots. Gillar nog allt  i denna kombo och med ständig järnbrist så tillhör persilja mitt måste.

Tycker att Diana tolkade Sandbergs nya kollektion på så fint vis. Och en blomkålsskog har man ju inte direkt gått och tänkt på. Minsann.
För övrigt åt jag svartrot senast på Urban Deli. Tillsammans med en basilikasmör, hackade nötter och grillade grönsaker. Kan inte säga att vi äter svartrot särskilt ofta men kanske kan vi ändra på saken.
Har hört att man ska skala dem under rinnande vatten, annars klibbar dem. Raskt ned i en skål med vatten och citronsaft annars mörknar dem. Sedan in i form och ugn ca 200 grader i en halvtimme. Ringla olivolja över. Stick i dem för att se om de är klara. Sedan kan man ju rosta lite nötter, hacka dem och strö över. Och ett smör med finhackad basilika får smälta över alltsammans. Och glöm inte att pytsa i dina favoritgrönsaker i ugnen i samma veva, som svartroten.
Kanske inte världens hejdundrande veckomatsedel men det måste komma lite svaga kort emellanåt. Jag menar, en blomkålsek vid snabbmakaronerna kan sätta glans på de flesta tisdagar eller så.

     Follow me on BLOGLOVIN & INSTAGRAM

4 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *