ANNONSSAMARBETE

Vintageflirt och rumsavdelare de lux.


Något jag föll för i kollektionen OMEDELBAR var just flirten med vintage. Jag menar hur många gånger har man inte sökt runda, stora hattaskar? Eller franska mannekänger och finurliga vaser. Med Bea Åkerlund´s  tillfälliga kollektion för Ikea blev det plötsligt enkelt och tillgängligt. Sedan vet ju ni som följer mig att jag inte är främmande för remake. Men det är ju en annan historia.
Kollektionen har sålt som smör i solsken och förmodligen är den ett minne blott om en vecka eller två. Det blir ju lite speciellt med tillfälliga och högst limiterade kollektioner, att även en Ikeaprodukt blir unik av sitt slag då den omöjligt kommer att  hittas i varje hem. Så skynda greppa din egen favorit innan den är slut.

Jag, Nomi och Liv hjälptes åt att plocka in delar av kollektionen i deras rum. Det var extra roligt med detta samarbete, att höra deras tankar om prylarna. Alldeles särskilt för att de är varandras motsatser när det kommer till inredning. Det blev fight om en sak men inte oväntat var vissa saker självklara i Nomi´s rum ”Åh en klocka från Underlandet!”  Ett fickur i storformat så perfekt att lära sig klockan på. Och B:et. Ledbelysning, så bra! Plus valmöjligheten att använda batteri.

Hattaskarna fick bli sängbord.

Nomi har ju en gammal mannekäng sedan gammal. En från Paris som hon fick av en vän till oss. Visst är det en fin detalj men den har verkligen använts härhemma. Jag använder den när jag syr kostymer, när jag dekorerar dem eller förbereder en vintercirkus. Nomi använder den vid lek, för att låtsats haute couture, som allmän klädhängare och förvaring för halsband. Jag tänker att det är lite coolt att just kunna hänga sagolika klänningar i stor storlek även i barnens rum. Vi gjorde en liten snabb remake på denna klädställning för att få den att kännas lite mer gammal och sliten. Vi rev remsor från ett  gammalt lakan och knöt dem runt. Sedan skippade vi faktiskt höljet som satt på foten. På så vis såg det lite mer ut som en fot gjord utav sten.

Skovasen matchade snyggt med de gamla vaserna från loppis. Vintage-flirt var det!

Och vips svänger vi in i Liv´s rum. Liv hatar tapeter och bruna trämöbler. Hon älskar allt som är ljust, krispigt och ”tumblr”. Och här har vi saken som orsakade sura miner för alla ville ha den i sitt rum. Klädställningen i guld!

Skrivhörnan om Liv får välja med nästan allt från Ikea, lampan Ranarp, skrivbord Bestå och anslagstavlan Myrheden.

Med skohylla! Det mest ultimata klädställningen har just det.

Liv har en grej med att samla sina ytterkläder och skor i sitt rum. Hon är väl orolig att någon ska sno annars, men mest tycker hon det är snyggt.  Så det här med skohylla var helt enkelt briljant enligt henne. Skolådorna fick även agera förvaring och gömställe för favoritstrumpor och annat stöldbegärligt från småsyskon.

Den perfekta galgen. Eftersom klädställningen är lite högre än vad de brukar vara,  så får man lätt plats med dubbelförvaring. Två tröjor i omlott om man önskar. Smart.

En klädställning är alltid den perfekta rumsavdelaren. Nu har ju Liv ett litet rum, husets minsta men ändå så blir det ett rum i rummet när klädställningen placeras såhär ut från väggen.

Precis lagom stor plats för en 15-åring var möjligen en osanning då Liv kan sätta igång projekt som inte ryms i den här hörnan. Men det finns ju andra bord och väl ett golv.

Askar och lådor. Alltid bästa förvaringen. Speciellt där småsaker lätt svämmar över.

Så städat på två sekunder och ett stängt lock. Och supernöjda döttrar!
 
 

One Comment

  • Li Argus Hultgren

    Väldigt snyggt stylat. Tyckte annars att just den kollektionen var lite sådär, men du hade fått till det bra.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *