DIY,  Okategoriserade

När extremt vackra hantverk blir dussinvaror med raka vägen mot tippen.

Sitter på tåget, påväg till en av de finare release jag varit inbjuden till. Ser så mycket fram emot att få dela detta med er senare idag.

Just nu är jag mitt uppe i ett scenografi-projekt med Kulturskolan. Jag har därför letat billigaste ramarna jag kan hitta då jag egentligen  bara behöver själva skelettet. Insåg ganska snart att dessa ramar är fulla av hantverksskatter. Och en sak är säker, jag kommer spara varenda en av dem.

Jag funderar dock en del på hur man ska ge dem ny glans. Dessa broderier i all sin prakt. Så mycket tid, koncentration och kärlek som lagts ner på dessa. Sedan hamnar de nästan alltid på tippen, raka vägen till brännbart. Attans vad sorgligt ändå. De verkar inte finnas något värde för vare sig samlare, loppisletande eller inredningsintresserade. Har liksom inte fångats i någon trend ännu. Eller är vi helt bara hemmablinda?! Ser inte skogen bland alla träd? För hamnar vi på andra ställen i världen, tänk LA och Australien, så är ju textil på väggar väldigt förekommande i inredning. Tänk bara när vi tog in kära Be kind till affären. Jag menar kan vi ha budskap vore ju inte steget så långt till annat vackert.

Nästan alltid, om man hittar dem på loppis, är de upplimmade och ytterst släta. De sitter sedan bakom glas vilket tar bort så mycket av struktur och känsla. Så jag tänker att vi gör lite motsatsen. Riv försiktigt loss dem från det limmade. Låt det bli lite skrynkligt och trådigt.

Visst kan man sätta öljetter precis som här. Men för all del så funkar nålar fint för stunden.

Faktum är att du kan finna vilka motiv som helst inom broderi-svängen. Jag har redan en diger samling.

Hur vackert är det inte?

Har ju tänkt att lära mig att brodera men det kommer förmodligen aldrig hända. Därför är jag nöjd såhär. Jättenöjd faktiskt.

Follow me on BLOGLOVIN & INSTAGRAM

5 Comments

Leave a Reply