OUR WEEKEND DIARY

72 timmar kreativt.


Hej! Här är jag. I ett slott någonstans i Sverige. Flott söndag man kan ha. Väldigt fin helg har jag haft.

Ni som följer mig på stories vet att jag postade den här bilden vid nio-snåret. Var på plats när solen knappt gått upp för att sätta ljuset innan dagens plåtning.

Egentligen hade helgfeelingen börjat redan i fredags när jag spanade locations med Matilda & Nathalie.

Vad jag förstod var ni flera som trodde att detta var inför bröllopsworkshop men nix, detta är alltså en helt ny och sannerligen fin typ av workshop. Information kommer snart!

Och även många flera bilder från hus som man knappt kan ta in. Jag blir helt slut av att hänga på sådana här ställen. Det känns som varenda liten detalj fastnar i min hjärna. I allt från färger, material, former, hur ljuset faller, hur skuggor vandrar, hur plankor knarrar… jag vet, det blir lite mycket att ta in…

Efter en natt sömn satte jag mig på tåget till kursen jag går på Emma Svensson Studio. Det är ju inte direkt så man sitter och såsar bort under en heldag här.

Vi hade ljussättning på schemat. Mitt absolut värsta och svåraste moment när det kommer till fotografering då jag alltid jobbar med naturligt ljus. Men så bra och nyttigt.

Idag hade jag dock nytta av just det. Och av min tekniska assistent.

Vi gjorde en sjukt skoj plåtning med världens härligaste gäng. Tänk er att dessa instrument användes under hela plåtningen!!! Som en privat konsert i denna miljö! Hur drömmigt jobb har man inte!?

Tur att man får sätta ljuset och vara tvungen att hålla i mandolinen för att dubbelchecka hur reflektionerna slår. Det närmaste jag kommer i det musikaliska.

Annat var det med dem vi plåtade. Så begåvade. Jag blir så himla imponerad av de som är duktiga inom musik. I mitt nästa liv då ska jag aldrig sluta piano när jag är tretton utan öva och öva. Och lyssna tvärsäkert på alla som säger ”det är synd om du slutar spela”…

En liten söndagspinne innan kaffepaus.

Så mycket som snurrar i detta huvud efter en helg som denna. Som sagt, allt fastnar. Sedan kan man ju dessutom lägga till alla historier, samtal och möten. Jag suger i mig allt som en liten svamp.

Hon somnar gott ikväll vill jag lova. Och drömmer så sött om allt det ytterst härliga. Tack helgen, jag gillar dig såhär.

Follow me on BLOGLOVIN & INSTAGRAM

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *