DIY

Lyckotråd!

Jag får lov att reprisa lite gamla DIY, det må väl vara okej att damma av gammalt ibland. Själv kan jag behöva påminna mig själv. Som tranor får man ju inte glömma bort, så bra meditativ sysselsättning. 2013 vek vi tydligen för att hålla sams, mamman och tweenien som fyller 15 om en månad. Inte så dumt att ta till nu heller om jag tänker efter. Vi möts oftast där, över projekten. Inte möts vi i shoppingrundan och jeans-djungeln i alla fall… oh no!! Det finns verkligen något fint över att ha en blogg, så här skrev jag just då och så sant det var: Kanske är det så vi ska göra när det slås i dörrar, suras bakom hörlurarna och den höga musiken, när ytterdörren åker igen med ett brak och hon far iväg som en ilsken blixt på sin gula cykel, när allt är fel och ingenting i hela världen kan göra det rätt igen. Det är kanske då vi ska vika. Vika och vika tills vi når ett tusental. När allt kommer omkring kanske vi når flera tusen, men är det just det som behövs så gärna för mig.

Vi vek i alla fall tranor till en lyckotråd som vi skulle ge bort till kusinen i present. Vi vek utav lite extra stora pappersark, 20 x 20 cm, så att det liksom skulle bli rejäla tranor.

Vi trädde dem på broderigarn, helt enkelt för det är vackrare när själva ”tråden” ska synas. Måste flagga om att just broderigarn köpes med fördel på loppis. Plingor måste man ha i en lyckotråd, ni vet när vinden tar i.

Varje trana fick en liten pärla under sig för att inte glida. Och allra längst upp satte vi en liten vikt stjärna på en tandpetare. Den lilla stjärnan på pinne, skulle fungera som trådrulle.

Till trådens början (eller slut beroende på hur man ser på saken) hade vi trätt en söt liten avslutning på metalltråd. Sedan fäste vi alltsammans längst ner på tråden av tranor.
 

Hur viker man tranor? Det bästa är att slå sig ner framför en eller ett par youtube-filmer. Sedan sitter det, lovar!

Follow me on BLOGLOVIN & INSTAGRAM

2 Comments

Leave a Reply