Okategoriserade

En liten aning om nyårsaftonen.


Nyårsaftonen var så fin att jag blir lite avis på mig själv nästan. Eller känner mig lyckligt lottad. Jag kan inte säga att det var den mest uppstyrda men det säger väl inget om trevligheten. Det var vuxna, barn, tonåringar och pyttesmå och hundar i världens härligaste blandning. Älskar att ha kompisar till barnen här också. Jag vet nog faktiskt inget bättre än att ha huset fullt. Jag behöver nog inte så mycket mer tror jag.

Vi var många men då är man ju också många som hjälps åt. Det där med att fixa själv måste väl vara det mest gammalmodiga som finns. Jag och Kristo ramlade hem vid 5 då resten var utspridda på nyårspromenaden. Andra hade handlat och förberett när vi jobbade. Dagen hade jag och barnen styrt om lite snabbt. Vi klippte upp några girlanger härifrån med metallstjärnor. Hängde dem i den ena ljuskronan.

Den andra fyllde vi med grönt från trädgården.

Jag hade efter julen funderat en del på det här med snittblommor under vintertiden. Kanske att jag tycker de förlorar stilen så snabbt, att jag inte är så väldigt förtjust i de som finns i blomsteraffärena just nu, att det känns så ur säsong och dyrt. Kanske gillade jag inte ens amaryllis när jag tänkte efter… Så jag kikade vad som var grönt i vår trädgård. Häcksyrenen är knallgrön.

Och den här marktäckaren, som nästan är overkligt vacker. Tror att den heter vitbrokig benved. Snacka om god investering, den här tänker jag plantera mer av. Just nu sitter den lite här och var i vår trädgård sedan de förra ägaren.

Det var faktiskt det enda vi satte på bordet med, och lite fler stjärnor plus tomtebloss för fritt användande. Ända tills Nomi tog typ 15 och tände dem samtidigt strax efter tolvslaget…

Jag lyckades få till en bordslösning på sådär 5 meter som var helt perfekt med inspiration av det där brokiga. Nu hann jag ju införskaffa några nya så jag tog vårt superlånga med skivor i, ett av våra hemsnickrade fick lite storleksändring plus det här lilla bordet fick avsluta alltsammans. Med lådorna utåt. Så där slapp vi dukarna, vilket jag ville.

Glasen var de mest brokiga vi kunde hitta runt sjusnåret.

Sedan dukade vi med guldbrunt sjuttisporslin med de mörkbruna assietterna till förrätten. Superenkelt men så vackert bara.

Ja och tapetvepan fick hänga kvar. Den passade fint där.

Tycker verkligen så mycket om fotogenlamporna från Karlskrona lampfabrik. Min absoluta favorit är Flaggskär. Med ungar överallt så känns det lite tryggt att inte oljebehållaren riskerar att spricka.

Måste tipsa om det här med långa bänkar från skolornas gympasalar. Kristo har höjt våra till sitthöjd, de rymmer hur många som helst och står ute under tak hela året annars.

 Och ni , kolla här finns en fin film från promenaden med kostymer och allt. Slå på ljudet, tycker så mycket om det melankoliska och allvarsamma musiken, nyåret till trots. Som den framtid jag önskar, med tillförsikt. En fin tradition. Med Nomi, Estrid och Melvin i täten. Åtminstone för det här året.

Follow me on BLOGLOVIN & INSTAGRAM

2 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *