INSPIRATION - CHRISTMAS

Annandag jul.


God fortsättning! Hoppas ni känner som jag, efter att ha varit som invirad i mjukt fluff de senaste dagarna. Bara sådär skönt seg, att man inte förmår sig med något mer alls än att läsa en bok på sin höjd.  Så himla fina dagar, mysigt och varmt bara. Inte så mycket kamera heller och därför ingen jul-i-huset-dokumentation detta år.

En sned stjärna må vara en världslig sak. Så pass att den överlevt hela julhelgen på samma vis, inser jag exakt i denna skrivande stund.

Det väntades och väntades på Nomi som var på julaftonsridning.

Det var regnigt och dystert men väldigt mysigt.

Ibland stör jag mig på alla saker som ligger och dräller men oftast tycker jag att det är perfekt. Letade kort att skriva till mamma och pappa och hittade de snyggaste som jag köpte för 1 krona styck någon gång. Korten förr var tjusigt värre. Med tassels, tvinnade snören och massor med blad att skriva på.

Till sist kom hon hem. Eftersom hon åkt redan 7.30 så hade alla väntat med julstrumpeöppnadet.

Och det sista kalenderpaketet som resulterade i att leta 17 paket fulla med sysselsättningen för hela julhelgen. Krympplasten var en total hit av samtliga och leran. De har knappt lämnat köksbordet, vare sig hos mina föräldrar eller hemma.

Så sen frukost men eftersom vi hade lyxen att fira julafton hemma hos mina föräldrar i år var det helt okej.

Och därför hann jag snitsa ihop en låda en kort stund innan julfirandet.

En gammal schacklåda fick tapet och kantband. Och vår överraskning slogs in i linne och bokmärken.

Hemma hos mamma och pappa är julen som den alltid varit. Likadana julpynt som när jag var liten. Fint tycker jag.

Lite så jag själv vill ha det, att plocka fram lådorna från jul till jul.

Utsikten från mitt flickrum.

Och vi åt så god julmat och bara hade det fint, lugnt och mysigt. Tack för den julaftonen som kändes lite som när man själva var liten.

Julemys tär på krafterna.

På juldagen skulle vi vara hos oss tillsammans med mina systrar och deras familjer. Och mamma och pappa.

Eftersom jag lovat mig själv att myset var prio ett denna jul så räckte det fint med att flytta mässingshängena från önsketrädet till små kvistar som jag ändå hade haft hela december.

Och vi åt och åt, några var fastklistrade vid köksbordet och gjorde krympplastsaker i långa rader, 18-åringen spelade gitarr på ovanvåningen i flera timmar, andra mixade musik, julklappsspelet gick ovanligt lugnt till, valparna for runt och trivdes finemang, Nomi och Estrid startade företag. Ja, lite så. Perfekt jul. Ha en fin fortsättning på annandagen nu, kram!

One Comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *