OUR WEEKEND DIARY

Och där bortom sjön såg vi tomten med rysk pälsmössa.


Pjuu, vilken helg. Ingen rast, ingen ro och från det ena till det andra. Jag har haft en jobbhelg men såhär års måste man ju kombinera den med lucia, julfixeri och julmarknad. Så är det ju bara. Femton minuter innan genrep för julshow på stallet var jag också tvungen att ta den här donnan och den lille valpen på jobbuppdrag. Och solen gick ju aldrig upp den dagen. Ni ser tomten väl? Med rysk pälsmössa. Sådan där de har i Sibirien. Såklart att ni gör om ni kisar lite. Liten är den men absolut synlig.

Viggo var med som någon slags hundskötare för att Chester inte skulle hoppa i vattnet och sitta fint.

Fint jobbuppdrag i alla fall.

Bästa presenten i kalendern hittils var helt klart den väldigt gamla filmvisaren. Eller film och film, inte så rörligt ju. Stillfilm med View-mastern. Viggo blev helt besatt och har släpat med sig den hela dagen.

Hur mycket skivor som helst. Viggo blev snopen då han läste texten till Bambi och insåg att hon var en han. Han kunde inte fatta att han levt i 13 år med helt fel uppfattning.

Idag insåg jag att ljuset på vår övervåning, när solen skiner i december, är absolut perfekt. Det enda kruxet är allt detta spring upp och ner för trapporna.

Vi tog en sväng till julefrid, tuppar och finlunch. Till Ändebols Julmarknad. Precis lika mysigt som alla andra år. Perfekt utflykt nästa helg med. Mellan 11-16 både lördag och söndag. Tänker att då är vi alla i högsta behov av att sätta oss i julistämning.

Hundarna fick vara ute i år. Så vi körde växellunch. Plus att jag var tvungen att fara iväg och fixa koppel när vi väl kommit dit. Nykläckta hundägare som glömmer koppel…

Ljuset i växthuset, som annars är proppat med ekotomater, är magiskt.

Barna har längtat efter denna lunch sedan förra året. Bra betyg.

Älskar att det är sång och musik. Live.

Charlie med.

Hur gulliga är inte dessa barnskor. Nomi fick ett par stora sådan här fårskinnstofflor förra året. De är underbara och min life-saver i ett kallt hundraårigt hus. Alla i familjen vill ha samma.

Men inte bara julklappar, utan även säsongens ätbara.


Grönkål stora som paraplyer.

Ska man ha mistel ska man helt klart ha en gigantisk.

Här var man i sinnesstämning julefrid. Tack för det kära Ändebol, ni är bra på det här. Kanske bäst helt enkelt.

Eftersom vi hade två frusna valpar var vi tvungen att köra på hemmafika. Inget ont i det. Skumtomte-heaven hos syster Sarah med familj.

Estrid hade dock köpt eget granatäpple på gården och ratade resten för eget fika på äppelkärnor.

Fint så. Nu kostymfix!

Follow me on BLOGLOVIN & INSTAGRAM

2 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *