DIY,  INSPIRATION - CHRISTMAS

Our weekend diary.


Hoppas er första advent har varit fin! Vi började dagen med att försöka förstå det alldeles extra med att vara på Stockholm Horse Show. Nomi var där igår och det var förvånande att hon kom upp till frukost efter att ha kommit hem runt två på natten. Men vilken dröm. Och vi pratade om idolerna Malin Baryard och Peder Fredricson och jag försöker sätta mig in i hästvärlden men känner att jag är på andra sidan universum. Nu är det bara den egna hästen som fattas, så hon själv kan rida där framöver…

Mitt i alltihopa måste jag bara slänga in ett tips. Om man inte äger en sådan här ljussläckare så är det hemskt bra att ha. Och en fin present för en tjuga på loppis. Max.

Igår kväll gjorde vi en sak som jag tänkt på så himla länge men aldrig kommit längre än så. Fick för mig en gång då jag köper så mycket ramar på loppis att det är hemskt sorgligt att slänga konstverken. Oftast vill man ju dock inte ha varje målning på väggen, förlåt kära konstnärer, men i material-synpunkt känns det dumt. Och sedan gick jag igång på det fantasifulla att få måla vad man vill i någon annans målning.

Hur kul som helst kan jag lova.

Såklart finns inga gränser och fortsättning följer.

Idag skulle jag fotografera ett samarbete för Synsam (psst detta är inte själva samarbetet men så pass bra grej så jag tipsar mer än gärna) som verkligen ligger mig varmt om hjärtat då jag haft brillor sedan jag var 5. De första glasögonen satte jag mig på i hopp om att det hela skulle vara över. Och när jag var 17 och fick linser var det äntligen över, för om jag ska vara helt ärlig så har jag nog haft linser 90 % av mitt liv.

Då min fjärrkontroll till kameran hade gått sönder fick Nomi rycka in och trycka på knappen. Plötsligt kom Viggo också och jag omgav mig med världens bästa team, kolla in min instastory vetja! De båda stylade, piffade och gav goda råd.

På det här viset skulle jag kunna göra samarbeten dagarna i ända. Vi hade hur kul som helst.

Nomi ”snodde” dessa bågar. Så galet snygga, perfekt oversize tyckte hon. Hon har ju själv glasögon utan styrka, fick dem i födelsedagspresent när hon fyllde 8. Liv har också brillor med klarglas. Lite annan värld från 70-talet.

Dessa utåtriktade klänningar.

Igår när jag var på Möbelmagasinet insåg jag att hela affären var till bredden fylld med så himla intressanta saker. Något väldigt speciellt hem måste vänta in nya ägare. Blev kär i de här små kokböckerna.

Kan bläddra i sådant här i evighet. Känns så jäkla 2017 trots 1931.

Minsann parmesan på gäddan.

Hittade också en kul present till min motorcykelåkande pappa. En mycket omsorgsfullt gjord klippbok från 50-talet.

Mintkyssarna.

En tiokronorsljusstake.


Chester alltså. Vilken liten goding. Så snäll och klok trots sin ringa ålder. Det bästa han vet just nu är att samla saker. Strumpgömman, vantgömman och annat nödvändigt. Allra särskilt för Charlie som packat två strumpor till matchen men hade plötsligt bara en när han väl var på plats.

Annars har vi ätit mintkyssar och provat oss igenom saffranssortimentet på konditoriet här i stan, hur många saker kan man göra när allt kommer omkring. Mest märklig till utseendet var mazarinen som såg ut som ett stekt ägg. Sedan hann vi faktiskt få upp några stjärnor, hänga nya önskningar i vårt önsketräd och på vänt ligger utestjärnan. Den är ju helt magisk i trädgården, från Byggfabriken. Den är tillverkad i en slags hårdplast och i rakt samma form som innestjärnorna från Herrnhut.

Jag måste förklara grundligt varför denna väska kanske är den allra smartaste, samtidigt den vackraste och den bästa rent produktionsmässigt. Kommer i veckan.

Nu ska jag somna till några kärleksfulla noveller. Perfekt avslutning på helgen. Har ju sagt det tusen gånger förut men de här novellboxarna alltså. Bästa presenten alla dar.

Follow me on BLOGLOVIN & INSTAGRAM

One Comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *