DIY,  INSPIRATION - CHRISTMAS

Också en stjärna.


Idag är det min tur att medverka i The Creative Collective Calendar. Tack för det Gina, på flera sätt. Alltid roligt att vara med, som förra året med min mobil i mässingstråd som också var som en krans. Och tack för det gjorde det högst prioriterat att komma i julstämning.
Kalendern är alltså 24 dagar av kreativt. Med helt lagom juluppdrag.

Igår gjorde Gina en slags formbar och plastdoppad granrisgirlang. Imorgon är det dags för Mari på Northern Sisters att göra något tjusigt.

Mitt bidrag i år är en stjärna. Gjord av de mest enkla man kan tänka sig, ett slags gräs ifrån trådgården. Insomnade trädgårdar och skogarna just nu, så vackra. Älskar de vemodiga och känslan av lugn. Det extra fina är att nästan allt som finns där går att använda som byggmaterial. Det är bara att välja vad det ska bli istället. Torkade grässtrån som sedan blivit dränkta i regn ur hösten är helt perfekta att göra stjärnor av. Lätt som en plätt och går att variera i oändlighet.

Du behöver:

  • Gräs, halm eller något åt det hållet. Mitt var dränkt från nattens regn men torkade snabbt inne. Och jag väntade inte på att det skulle ske.
  • En slags tråd. Jag tog en vaxas just för mitt material var lite blött.
  • Ett band, om du nu önskar att hänga din stjärna.
  • En bra sax eller sekatör.

Fördelen att använda gräs istället för pinnar är att formen ofta är mer rak. Det är dessutom mycket lättare och därför blir hela känslan skönare. Du kan också klumpa ihop fler strån, det blir jättefint. Jag använde dock bara två för varje del.
Gör såhär:

  • Ta bort bladen.
  • Klipp alla strån i exakt samma längd.
  • För en likadan stjärna som min behöver du 10 strån, 5 par.

  • Sedan fäster du ihop spetsarna. Bara vira tråd. Här kan man ju också limma om man känner för det. Om du väljer att göra en stjärna med fem uddar så gör du 2 ”V” av två par strån. Och låter ett par vara oknutet.

  • Sedan formar du stjärnan och knyter de sista uddarna när den har formen du önskar.
  • Klart!


Så fint att hitta barnens pynt till önsketrädet. Inslaget i hushållspapper.

Och några av de nya som ska hamna i kalendern.

Såklart kan du måla stjärnan. Sätta ljusslingorna i den eller annat pynt. Och så väldigt mycket vidare.

Follow me on BLOGLOVIN & INSTAGRAM

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *