DAILY LIFE,  INSPIRATION - CHRISTMAS,  INSPIRATION - INTERIOR,  INSPIRATION - KIDSROOM

Jag gjorde ett överaskningsrum med julfeeling och har dominojobbat.


Idag har jag försökt kombinera jobb och adventsfix. Som någon slags dominoeffekt, att det ena ger det andra. Det började rätt risigt igår när jag skulle förbereda kalendern till barna. Hittade ju såklart bara hälften av påsarna… och det blev väl egentligen inte sådär tipptopp på något vis. Fast det märkte ju ingen.

Och då jag ändå vill ha kvar grejen med att återanvända så gjorde jag några nya idag.

Eftersom vårt hus står på julvänt så bestämde jag mig att överraska med åtminstone ett rum med lite julefeeling. Adventskalendern då, en massa levande ljus och pepparkakor till frukost.

Lämnade lite juliga böcker på bordet också så ska vi nog komma i stämning.

Jag bytte ett par kuddar också. Det här lite lagom juliga tyget finns som metervara på Åhlens.

Sedan tog jag en sväng i trädgården. Plockade enkvistar, buxbom och från en buske med röda bär.
Det är bra att jag hängt mycket ute med hundvalparna för då har jag också upptäckt lite små gran och tallskott. Alltså man kan hitta så himla mycket i trädgård och skog. Speciellt nu och här åtminstone där inget är täckt med snö.

Fyllde upp en liten fotogenlampa med lampolja. Kolla in novemberkaktusen, den var min mammas och jag fick den för en tid sedan. Nu blommor den! Och knoppar på varenda ände.

Jag har insett att fotogenlampor är perfekta i ett dragit hus. Våra ljus i fönstrena rinner ju all världens väg. Och sedan tycker jag det kan vara lite läskigt med fladdriga lågor närmast väggen i ett trähus, isolerat med 100-årigt spån. Så perfekt den blev här ovanför min arbetsplats.

Men ljus blir det såhär års. Jag har blivit noga med det här med vilken typ av ljus jag köper, 100 % stearinljus blir det. För miljöns skull. Tycker om att ha ljusen tillgängliga. Till och med snabbrinnande julgransljus i änglaspelen blir ju en lätt match när man har de såhär till hands. Åh, nu mindes jag att jag köpte ett jättestort änglaspel på loppis förra året. Som var för stora ljus. Undrar just vart det tog vägen …

Jag gjorde ett DIY som ni får se imorgon. Jag är sjukt nöjd att jag för första gången någonsin packade ihop julsakerna med stil förra året. Hur lyxigt känns det inte nu, att slippa leta sig igenom den där evighetsvinden. Ja nu hade ju några påsar försvunnit men annars är allt där det ska. Tror jag.

Sådärja. En bukett med höstiga torkade blommor fick byta med enris. Nu ska jag fara iväg för ett jobbmöte i annan stad. Fin helg!!

Follow me on BLOGLOVIN & INSTAGRAM

Leave a Reply