INSPIRATION - CHRISTMAS,  INSPIRATION - INTERIOR

Man tar någon annans julmys så länge.


Första december kom fortare än jag anande. Tänka sig att det alltid är samma visa. Fast det är då man måste påminna sig om att myset inte sitter i allt det där man inte hann utan exakt tvärtom. Så nu påminner jag mig som attan och tänker tillbaka mig exakt för ett år sedan. När jag och Kristo besökte Ett hem. Det var bland den finaste hotellupplevelsen jag någonsin varit med om. Och hade det inte vart för valplivet just nu hade vi gjort om exakt samma. Kolla gärna här om exakt hur det kändes i magen och hur värt varenda öre det var. För i detta inlägg tänkte jag göra en repris i bilder men bara för att påminna mig, igen, om att det sitter i väldigt enkla medel. Julmyset alltså. Och det är faktiskt helt tillåtet att välja bara en eller två saker. Det blir bra ändå.

Okey då, det var ju det här med snön. Kommer ens några ynka flingor är ju saken klar. Till och med frostigt går bra.

Fast ändå. En möblerad innegård är inte dålig utan snö heller. Lite korgar fyllda med barrkvistar. En utegran. Absolut en eldkorg, själv slog jag till på en dagen efter.

Lite pågående processer inför kommande dagar skapar också vackert. Som lyktor på vänt.

Fårskinn och plädar. Och ljusslingor med ledlampor. Även kyliga rum gör något med själen. Här finns så många sittplatser trots att säsongen må vara insomnad till skillnad mot sommartiden.

Stilleben med något så vardagligt som huggkubben och lite ogräsrens. Jag ska absolut placera ut de möbler vi har (eller ehhh inte ta in dem…), de som tål regn, snö, väder och vind.

Funderar på hur många växter som klarar köld…

En girlang vid entrén.


En ståtlig bukett det första man ser. Minns att vi hade en förra julen som aldrig vissnade. Amaryllisarna skars om gång på gång, tejpades längst ner för att inte ”krulla” upp sig, nytt vatten, och verandaplacering nattetid. Helt klart värt besväret när buketten höll hela julen.  Lite granris i en fönsterkarm. Fast jag tar nog ett par enkvistar.

Det här är fint tycker jag.


Det är klart att den här typen av trapp kanske man inte alltid äger. Men bara grejen att grönt sätter julstämning är ett så säkert kort.

Blombord och grejen med att klumpa ihop växter på så vis är så himla fint tycker jag.


Ju närmare jul vi kommer så har jag alltid släpat ner några extra sittplatser från vinden. Och möblerat om. Varje jul, samma visa. Ommöblering pågår. Såklart för att vi umgås på ett helt annat sätt under hela vintertiden. Jag älskar när man kan flytta runt och mysa i varenda hörn.

Granris runt dörröppning, tjusigt!


Det var vintrigt, det var mörkt och ljuset blått. Men jag måste ändå visa det här köket. Att man liksom sitter i köket och äter sin frukost. Som hemma hos.

Det gröna i fönstret och glasburkar med nötter och godis.

Stjärnor och julrosor.


Krans placerad lite där man känner, apelsiner, mandelmusslor och hyacinterna. Dofterna man vill åt. Och pepparkakshuset då.

Känn ingen press. Tyckte faktiskt det var fint att göra en siluett istället.

Plädar och levande ljus.

Och lite grönt. DET räcker fint.

Plus en och annan julros.

 

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *