DIY

Med inspiration från en stuga i dalarna.

Som ni vet så var jag ju i Dalarna för någon vecka sedan. Vilket det såklart ska postas fler bilder från. Och blev i alla fall helt trollbunden. Såklart av skogen och sjöarnas närvaro men även av husen och dess innehåll. ”Hela huvudet är fullt av kurbitsmålningar och en hel massa olika färgkombinationer. Husen vi besökte var inte vita och inte strama. Inte på en endaste fläck. De innehöll nästan alla färger jag kan räkna till och varför ha vitt på fönsterfoder och dörrkarmar när man kan ha exakt vilken annan färg som helst. Varför låta väggar vara tomma när man kan fylla dem bonader, textilier och för all del en och annan målning som kanske kan ses som en saga. ” Jamen lite så. Inspirerad är en underdrift. I alla fall så fick jag syn på en söt liten girlang i ett av husen. Så enkel men ändå så fin. Så igår gjorde jag en likadan. Såklart har ni säkert fått hem en och annan liknande om det finns barn i huset. Redan från dagisåldern. Fast igen och igen, är det inte just den typen av pyssel man vill åt? Minns faktiskt ett hjärta i ståltråd som Charlie trädde med rönnbär en gång och sedan en liten tråd som hänge. Världens finaste hjärta. Det himla fina med rönnbär är ju att de torkar så vackert med och behåller så mycket färg.

Du behöver:

 • Rönnbär
 • Lintråd, nål
 • Filt
 • Bjällra

 

Klipp en massa trianglar av filten.

Och sedan är det inte svårare än att trä. Så länge du har lust.

Fäst en bjällra längst ner för mässingsglans och för ljudet.

Man kan ju inte annat att tycka om det röda plus gröna.

Fast man ju också dra till med framförhållning och tänka vinter och snövitt och julafton.

Och också vända den åt andra hållet.

Dessutom lärde min pappa mig att 3 rönnbär om dagen är prima. De innehåller massor av c-vitamin (3 st = hela dagsbehovet) antioxidanter, järn och karotin. Sägs motverka urinvägsinfektion och bra vid ledbesvär. Ett superbär med andra ord. Skördas efter första frosten för smaken blir bättre då. Eller plocka nu och frys själv, det är liksom själva köldknäppen man vill åt för att ta väck den beska smaken.

One Comment

 • Annika Knoche

  Måste ju bara säga detta lite då och då…
  Jag äääääälskaaaar din blogg!!!
  Jag går in flera gånger per dag för att se om du kanske har skrivit något mer… Så många kloka ord och vansinnigt vackra bilder!
  Magiskt helt enkelt! Tack!❤️????

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *