DIY,  GATHERINGS - PARTY,  INSPIRATION -GARDEN

DIY – ängsfeeling fast om hösten.

Okej nu kanske det här drar åt försommar. Men annars kan man ju göra exakt samma fast till höstfesten. När det kommer till dukning och festligheter så är väl ändå blommor och växter från naturen det allra bästa. Jag tycker om att blanda vaser, burkar, flaskor och vad jag helt enkelt har hemma. På så vis kan man fylla bordet så det liknar en sommaräng. Blommorna behöver inte vara höga, vilket man egentligen ska undvika för att se sin bordsgranne, utan minsta lilla viol kan få sin givna plats.

Jag gjorde världens billigaste vaser, just för att förstärka känslan av äng just. Må vara en höstig eller vintrig med för all del. I den här typen av vas kan du variera dina blommor som du vill. Likväl enstaka blommor som en stor mängd i samma vas.

Du behöver:

  • Sockerkaksformar från loppis. Helst sådana som har ett mindre mått i botten. På så vis håller plåten uppe sig av sig självt.
  • Plåtrester av perforerad plåt. Det bästa tipset är helt enkelt att ta en sväng till en lokal plåtverkstad och fråga snällt om de har några spillbitar till övers. Jag kan nästan lova, såhär på rak arm, att de har det. Just den plåten jag använt kallas för Klöverplåt.

Gör såhär:

  • Du klipper till 2 plåtbitar till en form. Den ena i övermåttet av din form och den andra i ett mindre mått, den som sitta närmast botten. Du lägger i plåtbitarna i din form.

Taa – daa! Ängsfeeling!

SparaSpara

SparaSpara

2 Comments

Leave a Reply