VARBERG

En lagtröja för systerskap.

När vi var i Varberg och hälsade på Kristin så hann vi med en sväng till Lisa. Lisa Burenius, ytterligare en så galet cool kvinna så man är helt salig av att fått äran att träffa då och då. Egentligen. Så många grymma tjejer som korsat min väg de senaste åren. Och ja, jag vet att jag skriver det jämt men jag kan liksom inte tjata nog. Tänker nästan varje dag på det där med att kvinnor borde styra hela alltet, det där jag skrev om en värld efter kvinnlig norm.  Faktiskt snackar vi om det väldigt mycket härhemma, det är ju lätt att man halkar in där. Och nu hamnade jag kanske på ett sidospår. Det handlade om Lisa och hennes sagolika arbetsplats. Ateljén med stort K som i Kreativ de luxe. Fast ni fattar ju, att allt hänger ihop i slutändan. 

Liv skulle shoppa t-shirts. Och det tänker jag att du också kanske vill, för det vill man ju. Och psst, psst nu finns det mörkblå med guldtryck också!! Här hittar man Lisa´s tröjaffär!

När Lisa inte säljer tröjor så gör hon ju så mycket saker så man undrar om hennes dagar är längre än andras. Och målar tavlor som är som evigheten, eller havet eller hela världsalltet. Man liksom bara sugs in i själva djupet. Sedan kan man ju faktiskt välja själv exakt vad man ser och det gör konst magiskt.

Barna har målat väldigt mycket på sistone. Och nej det är inte så speciellt ordningsamt och okletigt. Men då tänker vi på Lisa´s ateljé. Att golvet där är som palett i sig och allt annat också. Ingen har väl någonsin dött av lite stänk kan man tänka.

” det är så himla satisfied att måla” sade Liv häromdagen. Då använde hon händerna i något planlöst men det var ju det där med känslan. Lite mjukare i själen blir man allt.

Har ni sett Kristin´s senaste inlägg där Lisa och Jennie har dragit ut med Jeans-akuten? Ett enda stort återbrukskalas!

Igor solade sig i glansen av snyggtröjan.

Observera golvet. Fint även hemma hos oss kan man tycka.

Liv bestämde sig för två. Och man kan ju göra som Lisa gör, kapa ärmarna på dem.

En lagtröja för systerskap.

6 Comments

Leave a Reply