BOOKS & MAGAZINE,  DAILY LIFE,  OUR WEEKEND DIARY

Andra verkligheter.

Det är något alldeles särskilt att landa i det som är en vanlig söndag efter en veckas yoga-retreat. Utan att redogöra vad som kan vara en alldeles vanlig söndag i hundraåttio kan jag intyga att det är raka motsatsen. Kanske var jag kvar där bland spanska bergen när jag insåg att jag inte skulle hinna till Viggo´s föreställning hur snabbt jag än trampade på Liv´s cykel. Tur att jag kunde ställa cykeln halvvägs och tigga skjuts… men i alla fall hade jag i sista sekunden hunnit binda en liten grattisbukett till vår lille skådespelare. Utav gräslöksblommor, timjan, mynta och lite annat.

Viggo gjorde en lysande insats som Sixten i Kalle Blomquist. Det extra magiska är att jag inte hört en enda replik här hemma innan själva premiären. Men säg den replik som inte satt där den skulle.

Kanske finaste teaterscenen.

Och regnet det föll men ett nöjt gäng tog emot applåderna.    Min pappas skinnkeps från slutet av 50-talet gjorde comeback.

När Viggo var liten tänkte vi nog att han skulle fastna i teater. Han var Kapten Svärord mest hela dagarna och däremellan var han fast i en glasbox som ingen annan kunde se. Sedan blev det en jättelång paus. Tills för ett par år sedan. Nu är det lite av drömmen. Han älskar det. Och jag är glad att både han och hans storasyster är lite utav fast i det, utan att aldrig någonsin ha teaterdrömt självt så tror jag det är himla bra att våga sådär på en scen inför publik. Och när man väl kommit så långt är nog den andra verkligheten alldeles fantastisk.

En fin bok väntade på mig när jag kom hem från Spanien. Jag är kär i Anna Malmberg´s bilder, det finns nog ingen som inspirerar mig i bildspråk såsom hon. Och därför blev jag såklart lycklig över denna bok. 

Boken är ett samarbete mellan Anna Malmberg och Anna Björkman. En perfekt present till någon du tycker om. Jag har skrivit om boken tidigare här 

Det är såsom varje bild innehåller en egen historia. En annan verklighet. Absolut min typ av sagobok.

 

 

2 Comments

Leave a Reply