INSPIRATION - KIDSROOM,  KIDS

4 x kidsroom

mokkasin-com-kidsroom-3

En gång när barnen var små sade någon, åh de är ju nästan samma ålder, de kommer göra samma saker och vara så lika. Syskon liksom. Och fyra år mellan de två yngsta och den äldsta och en däremellan. Såklart blev det inte så, inte alls faktiskt. Och tur är väl det. Någon dag innan jul flyttade Liv in i sitt ”nya” rum, det gamla köket. Det som var fullt med bårder och björnbär och linoliummatta. Och allt annat typiskt kökigt. Nu är det vitt, vitt och allt som stör är inproppat i den gamla kattvinden. Helst ska det vara som på hotell typ. Med blommor på nattygsbordet och nybakade kakor i en burk på fönsterkarmen. Nu är det ju inte helt klart, en garderob ska byggas av gamla fönster och en och annan tavla ska väl upp. Vissa dagar säger hon att en tapet vore vackert men nä, det är skönt såhär. Vitt. Och möjligen lite ljusgrått och blekt rosa.

mokkasin-com-kidsroom-1

Charlie har flyttat in i Liv´s gamla rum. Och Morristapeten hänger kvar som tur är, men nu blandad med flaggor och halsdukar från Paris St Germain och Liverpool. Men mest av allt syns och hörs julklappen. Han hade eltrummor innan och de må vara smart men absolut inte lika kul. Och med dämpningar och matta så dånar det inte alls så väldans mycket. Ett tips om du letar trummor, vi köpte dessa begagnade på Slagverket och de är helt perfekta. Superbra service och toppen att man kan köpa bra begagnat tycker jag. 

mokkasin-com-kidsroom-2

De tusen projektens rum. Nu ser man ju bara tio centimeter av den 2×3 meter stora green screen som var högsta önskan inför jul. Men Viggo tycker det är bra så. Superbra till och med.

mokkasin-com-kidsroom-4

Innan man kommer till Liv´s rum hamnar man i Nomi´s rum. Till Liv´s egentliga fasa, det är ju liksom lite kontrast här. Och ja, den här sängen… Nomi säger att den är inte så stor. Det är bara det att den stått på vår hall sedan i juli,  för vi fick inte in den i rummet. Precis innan jul sågade Kristo itu den och monterade ihop den igen. Vi kanske skulle sagt stop den här gången, sa vi till varandra, då när hon tyckte att hon hittat sina drömmars säng. Den är lite av ett åbäke faktiskt. Liv tror att den spökar, själva sängen alltså. Men Nomi är nöjd, supernöjd. Den är inte bara en säng, den är också som en scen. Eller kanske till och med ett extra rum, lite högre än resten. Man kan bygga världar på den och låtsats att den är affär. Ja ni hör ju, vilken säng alltså.

One Comment

  • Maren Ingeborg Gråblomst

    Hei igjen, føler jeg kommenterer alt for mye, bare så det er sagt, men jeg kan ikke la være! Jeg driver selv med musikk og film, så å se at ungene fikk både trommer og green screen til jul er som musikk i mine ører, og jeg blir så glad så glaaad! Her ble det vinylspiller på datteren min (8), og hun pleier alltid få musikkrelaterte gaver, det er liksom eneste løsning 😉 Og hun elsker det jo…. Vinn vinn!

Leave a Reply