FOR THE MONDAY COFFEE

For the monday coffee.

tscc-pressbild-julkalender-tcc_4

I år är jag inbjuden som gäst i Willowday´s och The Creative Collective Sweden´s kreativa kalender. Känner mig hedrad och tycker idén är strålande. Det är tredje året de kör, pyssel varje dag med start 1:a december och ända fram till julafton.

 

boda_wes_anderson_437417874_1200x

Hur fin love story?  I spanska Vouge. Kostym och textil designer Sara Lowes gör underbara, sagolika masker. Vi var påväg att ta dem till Sverige men ja vi stängde ju.

 

liljeholmens_svanen-1500x1000px-1-1170x658

Måste igen bara påminna om det absolut viktiga att använda 100 % stearinljus. ”I Sverige används nära 20 000 ton ljus per år, enligt beräkningar av Svanen. Majoriteten tillverkas antingen av råvaror av palmfett eller paraffin. Palmfett är en råvara som visserligen är förnybar men vars utvinning bidrar till att regnskog försvinner. Paraffin är en restprodukt från oljeindustrin som bidrar till växthuseffekten när det brinner.” Liljeholmen Svanenmärker samtliga av sina stearinljus och har nu 15 % på sina ljus.

skarmavbild-2016-11-27-kl-22-20-55

De butiker som vågade gå mot strömmen denna helg hejar jag extra mycket på. Insåg att hela Black Friday-spetaklet nått nya höjder i konsumtionshetsen. Nomi spelade ngt spel … ”Vänta, jag kommer! Ska bara handla en sak till på Black Friday!” Lägg av, fast det är virtuellt och på låtsats. Det är såklart att jag förstår att man ska slå till på något man väntat på eller behöver i rea-tider men jag tror att så många extra köp, utan eftertanke och tidigare önskan kommer till en dag,  (eller vadå dag förresten, såg att det hela fortsatte även som Cyber-monday) som denna. Att man impulsköpet såsom det inte fanns en morgondag och bidrar starkt till slit och släng-effekten. Medveten Mini, Lapland Ecostore och EkoLeko gick mot strömmen med rak rygg och näsan i vädret på ett himla bra sätt, och berättade att de jobbar för medveten konsumtion och gav istället 10 % på köpet till välgörande ändamål. Heja och tack för att ni vågar! Fin bild av Poppylovesyou som fick illustrera allesammans. 

172721-72b62726fd6d48a48a986d2e857026a5

Mimmi  och Josefin fortsätter med sina grymma workshops under namnet Hantverka.com Absolut julklappstips! Nu släpps en ny workshop, om växtpressning tillsammans med Sofia från fina Pejper.  Du lär dig att tillverka din egen växtpress, får en hel massa kunskap om hur och vad man pressar, fyller på med egna blommor och träffas vid ett ytterligare tillfälle för att lära sig om montering bland annat. Jag önskar verkligen ett eget herbarium, gör inte du det? Förstå så drömmigt. 

 

beyond

Kitchen & Beyond har cirkulerat i bloggvärlden ett par veckor, senast hos Johanna,  och jag blir verkligen inspirerad. Redan i inledande texten ”Därefter så ritar jag en personlig ritning för er, allt för hand med gammaldags hjälpmedel: penna, papper och linjal. Fina dataritningar i all ära, men det finns en speciell känsla av att se en inredning växa fram på ett tomt rutat papper.” får jag en skön känsla. Det här köket är ju helt ljuvligt.

 

prima-xmas-14_013

Och vad mer kan man begära av veckan som kommer… Let it snow

One Comment

Leave a Reply