AT WORK,  FOOD & DRINK,  GATHERINGS - THE THURSDAY MEETING

#TheThursdayMeeting

mokkasin-thethursdaymeeting-1

Ni är många som undrar om man får komma på frukost om torsdagarna. Och till saken hör, det får man! För att vi älskar äta frukost tillsammans och prata om allt mellan himmel och jord.

mokkasin-thethursdaymeeting-2

Det är knytis som gäller och just förra torsdagen kändes det som om jag drog det absoluta räkmackedraget då jag varken bakat scones, svängt ihop en tårta eller juicat…

mokkasin-thethursdaymeeting-3

Hösten och vintern är som gjord för frukost. Lagom mörkt, tusen ljus, filtar, snålblåst som viner där utanför… Heja vinter, ni vet väl att jag är bara positiv till den i år? Så därför ser jag med nöje fram att kratta löv i stormen alldeles strax.

mokkasin-thethursdaymeeting-4

mokkasin-thethursdaymeeting-10mokkasin-thethursdaymeeting-5

Sanna från Bodhish kom ner från Stockholm och berättade om planer och bakgrund till alltsammans. Linn´s mamma Solveig var också med för att landa i ett keramik-projekt. Det är ju Solveig som gjort mina favoritkoppar…

mokkasin-thethursdaymeeting-8

Fina Simbi.

mokkasin-thethursdaymeeting-7

Att höra hur andra har landat där de är, måste vara bland det mest inspirerande. Nästan alltid började en plan någon helt annanstans. Men händelser, möten, aktiva val och lika ofta tillfälligheter gör att saker förändras. Det enda viktiga är väl ändå att det landar rätt i magen tillsist. Det är min uppfattning, så länge hjärtat och magkänslan styr hamnar vi rätt.  Och just där utförs de allra härligaste stordåden.

mokkasin-thethursdaymeeting-9

Sanna hade med sig en massa fina små glasflaskor, en sneak peek på vad som komma skall. Detta är inte juice, det är organisk elixir. Kallpressade enligt bästa sätt, i stort sett ingen syre tillförs under pressningen och heller ingen värme, vilket innebär att näringsvärden och smak bibehålls till max. Ekologisk, såklart. Jag har druckit ganska mycket juice under åren. Lovar dig, att detta smakade som inget annat jag någonsin smakat. Jag blev helt paff av smaken. På ett väldigt bra sätt. Att sedan veta att det hela innehåller bara bra saker gör ju att man blir nästan lite av besatt. Sådär på en gång. Min man tog en klunk – När kan man köpa? Det här är helt i min smak. Totalt. 

mokkasin-thethursdaymeeting-11

 Egenskaper med dessa elixir:

  • Stimulerar immunförsvaret, minskar inflammation och kan lindra smärta av olika slag (t.ex. förebygger så att ryggen inte blir stel under en långflygning), behandlar symptomen från förkylning och influensa, förbättrar och stimulerar matsmältningen, ökar cirkulationen och hjälper till att sänka blodtrycket.
  • Behandlar allergier, bekämpar infektioner, anti-bakteriell funktion och kan minska hosta och halsirritation.
  • Alkalisk effekt på kroppen (basar kroppen). Stärker immunförsvaret och hjälper till att rena både magen och blodet.
  • Verkar anti-inflammatoriskt och är en kraftfull antioxidant. Hjälper kroppen att naturligt rena levern och snabbar på sårläkning . Kolesterolsänkande, och blodsocker reglerande.
  • Verkar förebyggande mot förkylningar, influensa och migrän. Renar kroppen och kan användas som hjälp mot tandvärk.
  • Drar igång matsmältningen.

 

mokkasin-thethursdaymeeting-12

Johanna hade med sig världens finaste småsaker. Som tur var hade vi en krasslig Nomi hemma att prova på. Nu jobbar vi för fullt för att göra smyckena tillgängliga för alla. Inom kort slår vi upp en ny liten affär…

mokkasin-thethursdaymeeting-13

Strategi och digitalisering, analys och branding, korvkiosker och lyxsnittar… Allt mellan himmel och jord var det.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *