DIY,  FOR THE MONDAY COFFEE,  KIDS

For the monday coffee. On a tuesday.

Nicole Gerulat

Pictures: Costumes by Merrilee Liddiard and photo by Nicole Gerulat

En av mina stora favoriter och inspirationskällor i DIY-världen är Merrilee Liddiard även känd som Mer MagNyligen gjorde hon ett gäng kostymer för tidningen Better homes and gardens Följ även hennes instagram som är lite av en skattkista, här @mer_mag

Nicole Gerulat

Tidigare har jag skrivit om hennes bok Playful  som är proppad med inspo.

Nicole Gerulat

Gillar verkligen att temat är Halloween men byebye skräck. Harig som jag är tycker jag ju inte att vi behöver mer läskigt till världen. Mer unicorns till folket liksom. Hela serien med bilder hittar du på Mer mag blog.

Nicole Gerulat

Ledlampor är supersmart! Vi har ett coolt tips att visa så snart nästa nummer av Family Living är ute.

mer-mag-dolls-1

Ur hennes aldrig sinande kreativitet har det dessutom kommit helt makalöst vackra dockor. Dockorna är handgjorda med handmålade ansikten. Unika en efter en och bara så vackra.

mer-mag-dolls-2

Nu kanske inte mina stora barn önskar sig dockor i julklapp men det här är  precis sådana dockor som jag verkligen önskar för dem. En sådan docka som följde med dem dagen då de flyttade hemifrån. Och resten av livet… Kanske i en låda på en vind under några år men jag lovar att den dagen alltid kommer när de får komma fram i ljuset igen.

mer-mag-dolls-3

Julklappstips! Här syns hela kollektionen. 

mer-mag-fairy-1

Photography: Shannon Weight

Och äntligen säger jag, som förfasats över andra älvböcker under åren, har Merrilee också gjort en serie av just älvböcker. Pedagogiska böcker som hamnar i ämnen som färger, att räkna, årstider och olikheter. Så fint illustrerade.

mer-mag-fairy-2

För att fira böckerna skapade hon ett älvlandskap som får mig att bara le och tänka att ingenting är banne mig omöjligt. Så otroligt magiskt.

mer-mag-fairy-3

Snacka om önskedag, att vara älva just här.

En annan mästare i megablommor är ju Brittany på  The house that Lars Built. Det var henne jag hämtade inspiration från när vi gjorde jätteblommor i silkespapper, länken till beskrivningen finns längst ner i inlägget. Hursomhelst så ger nu Merrilee en tutorial för blommorna ovan inne på The house that Lars Built. Dessa blommor är gjorda av papier mache och helt klart ett mer hållbarare material än silkespapper. Vore det inte så att jag måste packa Frankie-kalendrar hade jag satt igång direkt, längtar på riktigt efter att göra en blomskog precis såhär…