INSPIRATION - DAILY LIFE,  INSPIRATION - INTERIOR

som att tälta bland molnen

MX8A8090-4

Inlägget presenteras i samarbete med Ellos

Att sova med tyg gör något alldeles särskilt med en. Jag tänker att ha det närmast taket är lite som om att ha sin egen himmel mitt framför näsan. Som att se molnen precis innan du blundar eller som dimslöjor i gryningen precis samtidigt som du slår upp ögonen. Jag tänker att världen allt blir lite mjukare på så vis. Vardagen, tankarna och liksom bäddar för drömmar. Därför är jag handlöst förälskad i den här baldakinen.

MX8A8142

Som om det inte vore nog med allt det andra så är en sådan här sänghimmel som ett extra rum. Jag har aldrig riktigt förstått det där med att möblera utmed väggarna och tycker det kanske är ljuvligast i världen att ställa sängen såhär mitt i. Och med baldakinen ovanför så gör du dina egna väggar där du behöver dem för stunden. Alla band gör det enkelt att knyta och fixa skugga för solkatter på ingen tid alls.

MX8A8314

Eller att släppa ner så mycket tyg det bara går, för en alldeles egen värld. Sov på den, så himla mysigt. Som att tälta bland molnen.

MX8A8319

Att sova i linne är mitt bästa. För det första är det vackert och blir bara tjusigare ju mer det används. Men så är himla svalt också, tror det har något med hur lin absorberar fukt och transporterar bort värme… Serien Candice i tvättat linne är Ökotex-certifierad  och genomgått tester så att man kan garantera att linnet inte innehåller kemikalier. Finns som bäddset i flera färger  och helt underbara överkast. I samma serie finns också underlakan och  sängkappa i samma färgskala.

MX8A8174

En fin nyhet är stolen Bell i massiv alm och flätad rotting som sits. Tycker att man lyckats strålande med valet utav träslag och sitsen, hela känslan har lite fransk vintage över sig. Mer amplar åt folket kan man ju tycka, fler växter behövs och helst på otippade ställen. Här hittar man denna ampel. 

MX8A8340

Kuddfodral måste man ha många utav. Tycker mest om de med skrynkliga knytband. 

MX8A8118

Tänker att ni får en behind the scenes också… Sweet dreams!

Här kommer en lista på det du ser i bilden.

Sänghimmel Blanca 

Påslakan Candice

Överkast Candice

Kuddfodral Candice

Sängkappa Candice

Stol Bell 2-pack

Ampel

 

2 Comments

  • Maren Ingeborg Gråblomst

    Hei Sofia, og nok en gang så himla (bokstavlig talt) vakre bilder! Jeg kan bare skrive under på at å ha sengen midt i rommet er det beste som finnes! Har hatt det slik i åresvis, og kommer nok aldri til å plassere den inntil en vegg igjen. Og for en måneds tid siden kjøpte jeg faktisk nettopp denne baldakinen 🙂 Jeg skal male rommet før den skal henges opp, og nå ble jeg ekstra inspirert, wow! Takk til deg 🙂

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *