KIDS,  SÖRMLAND

finbesök i trakterna

MX8A2127

Vi for för att möta upp Mari och AnnaEkenäs Kvarn som ligger strax utanför Katrineholm. Strax var väl kanske att ta i då vi råkade såklart svänga åt höger istället för att inte svänga alls. I Bettna hittade vi en insomnad handelsbod, sorgligt på sitt vis. Och sedan tänkte vi på när den hade sina glansdagar. Och jämförde lite med typ Ica Maxi…

MX8A2140

Nog för att vi närmade oss Kvarnen efter lite vägbeskrivningar av de som visste. Men det är ju hemskt mycket som händer på en skogsväg. Fölen var helt enkelt de minsta vi någonsin sett.

MX8A2146

Men till sist så. Det var hemskt länge sedan jag var här, min mamma tog mig hit men jag jag insåg ganska snart att det var en herrans massa år sedan. Det är ett fint ställe hursomhelst och borde besökts mer än så,. Fint fika och en massa gammalt, engelskt  och tjusigt, till salu.

MX8A2155

Vi mötte alltså upp mina fina bloggkollegor Mari och Anna som gjorde en liten loppisguide runt Katrineholm, här  och här.  Över fikat passade Nomi på att förklara storheten med Pokemon Go, hysterin kan man också kalla det. Och när hon ändå höll på så drog hon sommarens andra digitala fluga, Musical.ly.

MX8A2161

Juno och Sonny Lou.

MX8A2171

Alldeles för lugnt för en sjöjungfru…

MX8A2188-2

..mer spännande här. När hon hoppat bland stenar till andra sidan, som var bra mycket snällare än det ser ut, kände jag att hon kanske inte var världens bästa förebild för Juno och Sonny Lou som följde strapatserna med stora ögon. Annars var det precis tvärtom. Gjort var i alla fall gjort.

MX8A2181

Sonny Lou undrade om hans mamma ville leka båt. Och då vara själva båten. Självklart ville hon det.

MX8A2189

Dessa två små sötnosar undersökte vidderna.

MX8A2197

På kvällen kom Mari, Anna och söta barnen hem till oss och åt middag. Skjutsade i världens finaste bil dessutom. Kika här på det glassiga vrålåket och bilder hemifrån oss genom Mari´s ögon. Och här på Anna´s bilder hemifrån oss. Det är så himla roligt att se bilder hur andras tänk och perspektiv. Nästan så man inte känner igen sig fast på ett bra sätt. Mari gjorde dessutom förra sommarens favorit i repris. En helt otroligt vacker blombukett från hennes mammas trädgård.

MX8A2201

Det är kvällar som den här som satt glans på min sommar när resten varit lite mer åt andra hållet. Jag ÄLSKAR besök.

MX8A2204

Har kollat på den här bilden flera gånger utan att minnas exakt vad vi serverade… Men grillad lax i alla fall, och potatis och morötter från landet. Caprese kan man ju leva på och kryddsmör till grillat är mitt bästa, helst med salt, persilja och citron.  Sedan tror jag det är blomkål och svamp som vi alltid grillar i en sådan här panna. Den är så himla smart när det kommer till mindre grönsaker, bara att ösa ner det i pannan, blanda med kryddor och olivolja.

MX8A2210

Minsta morötterna men allra godaste är de direkt från landet.

MX8A2217

Juno i en annan värld och Sonny Lou jonglerar potatisar som aldrig förr.

MX8A2224

En hängmatta när den fortfarande var hel… En annan kväll gick det liksom vildare till..

MX8A2243

En fin kväll som slutade med spel och prat på vår lilla glasveranda, när myggorna intog trädgården. De små höll ut och våra barn har helt vänt på dygnet. Minst midnatt innan läggdags. Juno har lånat världens skönaste och allra finaste badrock, från Mini Rodini. Vi fick en sådan fin sommarpresent från Mini Rodini som jag ska visa i ett eget inlägg. Men jag kan lova att badrockarna har lånats till höger och vänster, alla vill ha dem. Så himla mysiga!

3 Comments

Leave a Reply