FASHION,  KIDS,  SUSTAINABILITY

newbie

MX8A3307-2

Nomi önskar sig ett livstycke, blev jag varse häromdagen när vi var på loppis. Och en bahytt berättade min mamma. En bahytt liksom, oallmänbildad som jag tycks vara hade jag inte den blekaste aning om vad just en bahytt var. Men nu vet jag. Och nu säger jag ju inte att detta är  anledningen till att vi fastnade vid bebiskläderna idag och funderade som tusan vem vi kunde köpa en liten body till. Snarare att det är hemskt kul med hennes klädintresse. Folkdräkt , traditionella Thailandsdräkter, kostym och portfölj. Och nu bahytt och livstycke inför skolstart tredje klass, ser fram emot detta. Och från att ha kollat in en skrikgalen Star Wars tröja på HM stirrade hon förtjust (och jag med) på bebiskläderna i KappAhlsfönstret, så pass att vi var alldeles tvungna att gå in i butiken.

MX8A3294

Tillverkad av 100 % organisk bomull är kollektionen Newbie och det vi tyckte var så fint var den lilla bodyn med virkad krage, söta brallor med hängslen, lite Libertyfeeling över många av plaggen.

MX8A3290

Men efter ett torrt konstaterande att vi inte hade någon bebis insåg vi att kollektionen som började vid 86 slutade vid 128. Och Nomi är ju en ganska så liten 9-åring. Så vi slog till på en  byxdress på rea.

MX8A3276

Och shorts, och ett par byxor .  Som pyjamasbrallor fast på ett tjusigt sätt, tyckte Nomi.  Tipsigt på rean var även denna blus. Och ett par  supermjuka puffiga brallor som inte var på rea. Dessa fanns ju också i den minsta storleken och söta med bodyn till.

MX8A3282

Nu är ju inte kollektionen alldeles ny under solen men det var faktiskt första gången jag sprang på den. Och av en slump dessutom. Men jag tycker att KappAhl har lyckats riktigt fint här. Modellerna har en skön känsla över sig, detaljerna är väl utvalda, många av plaggen går inte överstyr i gullighet, såsom det ofta kan bli när det ska vara lite lantligt fransk inspirerad. Och inte minst då för hållbarhetstänket. Trots att jag drömmer om så mycket mera så har KappAhl 38 % av sina plagg hållbarhetsmärkta.  Dessutom uppnår samtliga plagg kemikaliekrav enligt RSL. Man samarbetar nära med leverantörer för att sprida kunskap och att använda mindre vatten, kemikalier och energi i sin produktion.  Kollektioner skeppas till 96,4 procent med båt. Som sagt, allt är bättre än ingenting. Så heja säger jag.

One Comment

  • miaanderberg

    Haha det här är så roligt. Min dotter Mai planerar att sy en egen bahytt. Hon springer runt här på torpet iklädd min gamla klänning från 1978. en sådan med lös spetskrage och Madicken förkläde. I dag köpte vi tofflor i Komstad och hon älskar Lilla huset på prärien. : ) Kram

Leave a Reply