DIY,  KIDS

som yoga

MX8A3096

Efter de somrigaste dagarna på landet stack sig Nomi på en kniv hemma hos sina kusiner. De var tydligen i täljaretagen. Inte för att det var någon större olycka men plötsligt så mindes vi ju presenten vi fått från Hello Tälja för några måndader sedan.

MX8A3121

Viggo har ju täljvanan inne ifrån sommarens lajvande då det täljdes trollstavar med magiska krafter. Nu fick han feeling på en sked, inspirerad av boken Tälja

MX8A3140

Lite blod får man ta.

MX8A3146

Estrid bytte täljandet till bläckfiskar av garn.

MX8A3163

”Det är både jobbigt arbete och avslappnande. På samma gång.” Täljcitat av Viggo 11 år.

MX8A3177

Kniven i paketet vi fick var från Morakniv.se. Såklart. Nu kanske egentligen Viggo borde ha junior-kniven men han anser sig som en mästare inom detta område…

MX8A3200

I lådan vi fick ingick två slags trä, morakniv, olja, sandpapper och plåster. Så himla fin present.

MX8A3192

Och boken Tälj!.  Superhärlig bok tycker både jag, Kristo och kidsen. ”Världens bästa självterapi, en digital detox” stod det i brevet som följde med. ”Täljandet är som yoga med kniv”. Och just så kan man sammanfatta det. Och nog för att det går minst lika bra att tälja barkbåtar men får man feeling kan man ju alltid slå till på en slev eller en espressokopp. Men som sagt, det hela handlar ju inte om vad man gör utan att man gör. Med sina fingrar. Tillsammans med hjärnan. Fiffigt det där som är självklart.

MX8A3212

Och det går ju lika bra med garn skulle de allra flesta hävda.

MX8A3230

En bläckfisk blev tre.

MX8A3231

Som yoga fast med garn.

MX8A3237

En av de tre första. Och just nu pågår masstillverkningen vid köksbordet. Lagom vid midnatt. Sommarnätter alltså, tar de någonsin slut? Och bläckfiskarna då? Det var visst någon väldigt liten människa som gillade bläckfiskar, helst hängande från taket i ett helt stim.

One Comment

  • Pysselbolaget

    Ah, underbara bilder! Skulle så gärna pyssla med er innan sommaren tar slut! Hör av er om ni har lust och tid. Hoppas att sommarlajvet uppfyllde alla önskningar och att ni andra också haft en bra sommar.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *