INSPIRATION - INTERIOR

på riktigt prints

MX8A5884-2

Jag har tidigare nämnt att jag är en aning trött likriktningen som finns inom prints. Och lovade att ha det hela i bakhuvudet när det kommer till vad vi tar in som vårens nyheter på Mokkasin. Förövrigt jobbar vi just nu på för fullt på att fylla affären igen. Ännu så länge är det mesta dolt men snart blir det nästan lite som en nyöppning.

MX8A5884-2-2

Vissa saker hamnar ju bara rakt in i hjärtat. Direkt liksom. ”Syster” målad av Lina Schollin var precis så. Jag föll pladask för allt i denna, i original akrylmålning. Färger, motivet, namnet och sättet hon valt att trycka på.  Jag är som sagt helt kär. Och jag känner att den här kommer hänga för evigt på en av våra väggar, ska bara rama in den efter konstens alla regler på ramverkstaden. Själva trycktekniken är sagolik och jag kan nästan inte sluta att känna med fingrarna. Det är som om det vore på riktigt. Första upplagan är begränsad och i affären är den redan slutsåld men vi hoppas att vi får några till hur denna upplaga.

MX8A6281

Den andra målningen av Lina Schollin är Morgondoppet. En målning som kom till en sommarmorgon i Skånetrakterna. Är kär i denna målning också. Det fina är att de båda är så olika varandra, så att ingen utesluter den andra. Kanske är det lite så med sådant som är skapat utifrån penslar, känslan från tiden de målades sitter i pappret. Och ingen stund är den andra lik. Morgondoppet är, i original, målad i akvarell och känslan av sommarmorgon sitter verkligen i penseldragen. Ni vet, när dagen ligger framför en… Som en oändlighet.

4 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *