FOOD & DRINK

to note – rosta solrosfrön

MX8A4706-3

Vi äter massor av nötter härhemma. Oftast ligger de och dräller i sina påsar här och var. Så häromdagen bestämde jag mig för att fylla stora glasburkar med ett kilo vardera av olika nötter, mandel, frön och sådant vi gillar. För själva lyxens skull. Så tipset : Köp alltid storpack av nötter (och alltid ekologiskt), det kan kännas en aning dyrt när man gör det men vid en supersnabb jämförelse inser man att det är väldigt stor skillnad mot att köpa 10 hundragramspåsar. Glasburkar från Åhlens, fina faktiskt.

MX8A4368-2

Och påtal om nötter och frön. Alla älskar torrostade solrosfrön blandat med de nötter vi har hemma för tillfället. Verkligen inget fancy överhuvudtaget men förvånansvärt gott. Att strö på sallad och så, men mest att äta som snacks. Ta helt enkelt en panna och hetta upp, häll i det du önskar att rosta. Solrosfrön är absolut ett måste. Rör hela tiden då du rostar, det går supersnabbt. Ibland strör jag lite flingsalt över.

Och så ett lokalt tips! På nyöppnade Matpiraten  finns ett väldigt bra utbud av ekologiska varor. Tack för det. Där finns också storpack av ekonötter.

 

Leave a Reply