INSPIRATION - DAILY LIFE,  INSPIRATION - INTERIOR,  INSPIRATION - KIDSROOM

i love korbo

20151209-MX8A6989-2-1200

Innan mina julrosor har vissnat bort alldeles måste jag bara skriva några rader om korgen från Korbo som de är planterade i. Jag älskar korgarna från Korbo för så himla många saker. Framför allt för det är en hållbar sak som med största sannolikhet kommer överleva mig själv med råge. Kan verkligen gå igång på tanken att mina barnbarnsbarn eller något åt det hållet har samma korg i sin ägo. Faktum är att jag haft mina korgar från Korbo i flera år nu. Jag har dem ute och inne. Jag har planterat i dem (då använder du en planteringssäck) , jag har samlat löv i dem, jag har haft badkläder fulla med saltvatten i dem och allt sådant där som man kanske tänker ska göra dem lite dassiga. Men nix, inte en skråma, ingenting alls. De ser och är fortfarande som nya, så nu har jag dem som tvättkorgar. Igen. Sådana saker tycker jag är fantastiska.

Korgarnas historia går tillbaka till 1920-talet och västkusten. Korgarna användes då av bönder och fiskare, för transport och förvaring som kunde stå emot all väder, vind och slitage man kunde tänka sig.

Ända sedan dess, för hundra år sedan, har Korbo gjort korgarna efter samma teknik. Korgarna är handvävda med en enda lång tråd. Ingen svetsning. Det är hemligheten varför dessa korgar är så hållbara. De kan helt enkelt inte falla sönder. Materialet gör att de inte kan rosta sönder och de bara kommer att åldras vackert med tiden. Precis innan jul släppte man en ny kollektion i mässing och koppar. Och om man nu kunde gilla dem ändå mer så gör jag det. Helt enkelt för jag alltid har varit mer åt guldglans än silverblänk, men det är ju verkligen en smaksak.

Precis på samma sätt som våra barn har fått varsin Snöbyrå  och andra klassiker som vi hoppas följa med dem den dagen de flyttar hemifrån har de också nu varsin Classic 35 i mässing.  För tillfället är de fyra korgarna våra absoluta räddare i tvättsorteringskaoset… Fast lika ofta är de något annat.

Rum 21 har hela sortimentet av Korbos korgor.

För andra återförsäljare leta här. Korgarna finns världen över.

One Comment

Leave a Reply