DAILY LIFE

söndag med håkan

20150816-MX8A2680-1200

Jag har nog alltid varit lite lättskrämd. Eller snarare inte särskilt road av läskiga saker. Det räcker liksom med själva verkligheten. Minns när jag försökte läsa ”Låt den rätte komma in” och planen var i dagsljus och på platser som tunnelbanan. Jag lade skakigt av efter några sidor, gråtfärdig för att jag tyckte det var så himla otäckt. Sedan bad jag Kristo att återberätta, en solig dag och utan några som helst smaskiga detaljer. Det är så jag brukar göra för att hänga med i svängen, den läskiga. Och när folk snackar om serier som Games of Thrones, The Killing, True detective och sådant blir jag först lite nyfiken och tänker att man kanske skulle göra ett försök ändå. Samma sak varje gång. Det är ju trots allt bara tv. Och inte alls på riktigt. Och så sätter jag upp lite egna regler om hur det hela ska gå till. Ljudet ska helst vara jättelågt så det blir helt knäpptyst om jag håller för öronen. Och mitt bästa trick vid kristiska ögonblick är att peta ner glasögonen till näsan för då blir världen megasuddig. Och om det bara är halvläskigt kan jag liksom kolla sekundärt där tvbilden reklekteras i fönstret. Också hemskt smart om ni frågar mig. Och ibland vill jag helst att vi hoppar över hela förtexten, för det är precis som alla serier i denna genre vill gotta sig i precis alla smaskiga läskigheter redan från start. Tillsammans med någon ödesmättat musik.  Och med dessa förutsättningar lyckas jag ändå högst ta mig igenom ett avsnitt eller två. I enstaka fall har jag lyckats med flera men mest från undertäcketläge… Ja, dagens erkännande. I fredags natt skulle vi försöka med The fall. Men kära värld och usch och fy. Bara så himla obehagligt. Så nu har vi, i alla fall jag, lagt ner den också.

20150816-MX8A2689-1200

Men nu ska ni få ett perfekt tips på ett par mysiga timmar om ni ska söndagskolla på något. Sent om sider upptäckte vi Aftonbladet sedan 1 augusti visar filmen om Håkan Hellströms konsert på Ullevi förra sommaren. Här hittar man den och se! Så jäkla bra konsertfilm, så superschysst filmat och Håkan ja, fint som tusan!

20150816-MX8A2692-1200

Annars peppar vi för skolstart här imorgon…

11 Comments

 • Emma

  Känner igen det där, inte på mig då, men på min man. Nu blir det inte så mycket tittande men förr så ”fick” jag inte se läskigheter – han tyckte det spred sig i hela huset. Någon gång när vi börjat se en film, och fick stänga av, kunde han ändå inte gå själv in i köket… En annan gång när jag verkligen ville fortsätta se filmen så ropade han från ovanvåningen, först att jag skulle sänka, så han inte behövde bli rädd av ljudet, men sedan hade det liksom redan satt igång tankarna, så då var det otänkbart att vara ensam där i det, plötsligt väldigt läskiga, sovrummet.
  Och jo, han bli ibland lite retad för detta…och spindelfobin. Men bara på ett hjärtligt sätt.

 • borstahusen

  Här har du en till! Det är inte värt alla tankar och all oro som väcks. Jag går också ifrån, tittar genom fingrarna, spolar fram och ber Fredrik berätta, hahaha. Jag tog mig igenom första säsongen av True Detective nu i sommar tack vare snabbspolningsknappen. Tack för bra tips om Håkan. Kram till dig och fin vecka!

 • Anneca

  Samma här, jag ogillar starkt att titta på, eller höra om, läskiga saker. Jag vill hellre se och läsa saker som ger mig en skön känsla i magen – som Håkan Hellströms konsert kan jag tro. Tack för tipset!

  • mokkasin

   Å kära du!! Hjälp vad läskigt! Det hade jag bara inte klarat alls. Och oja, tacka vet jag Håkan 🙂 Och du din lyckost, du var ju där på riktigt!!!! Fina dagar till dig med, Weronica!

 • Johanna

  Det finns några få av oss,, och jag är i bland dem. Har blivit så ”illa” att jag inte längre vill se nyheterna. Blir så ledsen och fylls av ångest av allt hemskt.. Och det är verkligenheten.

  Nu är det som allre värst, hoppas på de handlar om graviditets hormoner .. Men sago världen är dock underbar.
  Ge mig Pippi, saltkråkan, Karlssson på taket mfl.. 🙂

  • mokkasin

   Å Johanna jag känner igen mig i det du skriver. Verkligheten är nog så illa. Men vi får tänka på allt bra också, allt det fina och vackra. Som en bebis, lycka till 🙂

 • mokkasin

  Som sagt Malin, snabbspolning är ett väldigt bra knep. Också vid urkassa filmer som man ändå känner att man vill veta slutet på 😉
  Kram!

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *